Visa allastudier.se som: Mobil

Studera musik på prestigefyllda musikskolan British & Irish Modern Music Institute (BIMM) i England eller Irland! Du kan välja mellan London, Brighton, Bristol, Manchester och Birmingham i England. Du kan även studera i Dublin på Irland. Dessutom kan du studera i Tyskland på BIMM Berlin. BIMM erbjuder utbildningar i modern musik för dig som är intresserad av en framtida karriär inom sång, trummor, gitarr, bas, music production, songwriting, music business och music journalism. Förutom att bli till exempel artist eller producent kan du även bli agent, skivbolagsdirektör eller arbeta med PR och marknadsföring i musikbranschen.

BIMM är Europas största och ledande musikhögskola inom modern musik. Under sina 30 år i branschen har BIMM utbildat fler framgångsrika musiker än någon annan skola i Europa. Statistik visar att över 77 % av skolans examinerade studenter arbetar inom musikbranschen vilket är en väldigt hög siffra. Några välkända musiker som studerat på BIMM är James Bay, George Ezra, Izzy Bizu, medlemmarna i The Kooks och Ed Drewitt (låtskrivare till bland annat One Direction, Olly Murs & Little Mix). Andra alumner arbetar med några av världens största artister som till exempel Adele, Jason Derulo, Madonna, Radiohead och Kylie Minogue. Alumnen Natasha Bent arbetar idag på Coda Music Agency (Take That, Disclousure, Ellie Goulding, Bastille och Imagine Dragons) medan Jordan Whitmore jobbar som A&R på Atlantic Records. Studierna på BIMM kan öppna många dörrar för dig – ta chansen!

Ta chansen att synas i rampljuset

Den brittiska musikindustrin omsätter mer än 50 miljarder kronor varje år och försörjer fler än 140 000 människor. Under mer än 10 år har BIMM producerat och utbildat många av branschens mest framgångsrika talanger. Allt från framstående artister/band, sångskrivare, musiker till agenter, producenter och journalister. Efter avslutad utbildning är du redo för att kliva rakt ut på scenen.
Med 6000 studenter utspritt på sju olika campus så är BIMM:s kontaktnät oerhört stort! BIMM hjälper dessutom sina studenter genom att arrangera spelningar och festivaler. Varje vecka håller stora och erkända artister i så kallade Masterclasses, en unik chans för studenterna att få träffa och lära utav de största ifrån branschen.
Musikbranschen är oerhört stor och det finns utbildningar även för dig som inte är intresserad av att bli musiker. BIMM har t.ex. även utbildningar inom Music Journalism, Event Management och Music Business.

Campus i viktiga musikstäder

BIMM har strategiskt positionerat sina 6 brittiska campus i viktiga musikstäder som London, Brighton, Manchester, Bristol och Birmingham i England och Dublin på Irland. Med Blueberry kan du även studera på BIMM Berlin. Det går även att kombinera studieorterna, till exempel Berlin och London. London är den populäraste studieorten och är en musikstad i absolut världsklass. Här knyts kontakter redan under studierna och det finns många ställen att få gig på.


Visa alla utbildningar med BIMM

Utbildningar

Högskola / Universitet
Estetiska utbildningar
Musik Utbildningsform Längd Ort
Diplomutbildning Popular Music Performance Klassrum Flera orter (6)
Diplomutbildning Songwriting Klassrum Flera orter (6)
Musikproduktion
Diplomutbildning Musikproduktion Klassrum Flera orter (5)
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Estetiska utbildningar
Musik
Kandidatexamen i Music Business Klassrum Flera orter (6)
Kandidatexamen i Popular Music Performance Klassrum Flera orter (5)
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Estetiska utbildningar
Musik
Masterexamen Learning & Teaching in the Creative Industries Klassrum Flera orter (2)
Masterexamen Popular Music Practice Klassrum Flera orter (6)

Visa alla

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om BIMM
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

BIMMRecensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner.

Student
(5)
Så sjukt underbar, ångrar inte en sekund att jag valde London. Det är alltid något som händer, en allmänt skön atmosfär bara.
Student
(4)
Mycket bra!
Student
(5)
Undervisningen fungerar väldigt bra, Jag känner att jag har lärt otroligt mycket under de få månaderna jag har varit här.
Recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 3 recensioner.
Gör en intresseanmälan

För att få mer information från BIMM , fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön