Visa allastudier.se som: Mobil

Fritidsledarutbildning

Bromma folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Bromma
2 år
Heltid
CSN-berättigad

Fritidsledarutbildning

Vill du bli fritidsledare? Bromma folkhögskola har fritidsledarutbildningen för dig!

Vill du arbeta på en fritidsgård, i skolan, inom omsorg eller i en föreningsverksamhet? Då har Bromma folkhögskola utbildningen för dig!

Fritidsledarutbildningen är en tvåårig yrkesutbildning som varvar teori och praktik, där dina och dina klasskamraters erfarenheter tas tillvara. I utbildningen ingår också friluftsexpeditioner, sommarfjällsutbildning samt 12 veckors praktik.

Positiv arbetsmarknad för fritidsledare

Kvalificerade och utbildad fritidsledare behövs i arbetet med barn och ungdomar. Arbetsmarknaden ser positiv ut för utbildade fritidsledare. Vid Bromma folkhögskolas utbildning till fritidsledare får du hjälp med att hitta din egen personliga ledarstil, utveckla din pedagogiska förmåga samt träna på den stora konsten att vara närvarande och inkännande i mötet med barn och unga.

Utbildningen till fritidsledare på Bromma fokuserar särskilt på:

  • Grupputveckling och ledarskap

Du får arbeta med att hitta din egen ledarstil och lära dig hur grupper fungerar och hur du kan använda olika redskap för att arbeta med grupper.

  • Utepedagogik

I utepedagogiken får du arbeta med ledarskap, grupputveckling och personlig utveckling. Expedition, markbana, höjdbana och klättertorn varvas med teoretiska studier. Målet är ökad självkännedom, att utveckla social kompetens, personliga färdigheter och att lära sig ledarskap.

  • Friluftsliv

Fjäll, skog och hav kommer att utmana dig på vandring och ute i en skärgårdskajak. Du får uppleva friluftslivet och träna ditt ledarskap i nya miljöer.

Så ansöker du

För att läsa på fritidsledarutbildningen behöver du ha grundläggande/allmän behörighet för högskolestudier och relevant erfarenhet från fritidssektorn/yrkesområdet. Du ansöker till utbildningen på Bromma folkhögskolas hemsida.

Kostnader

Studier vid folkhögskola berättigar till studiemedel från CSN. Endast kostnad i materialavgift  1400:-/termin samt ett matobligatorium på folkhögskolan med f-m och e-m fika samt lunch 80:-/dag.

Bromma folkhögskola

Bromma folkhögskola är en plats för bildning och en mötesplats för människor som vill studera och utvecklas i en kreativ miljö. Hos oss är gemensamma upplevelser och erfarenheter utgångspunkten för kunskap, insikt, förståelse och utveckling. När alla sinnen berörs växer...


Läs mer om Bromma folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Bromma folkhögskola

Åkeshovsvägen 29
168 39 Bromma

Recensioner

Det finns inga recensioner för Fritidsledarutbildning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: