Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Akademiska färdigheter - presentera, publicera, ansöka

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Akademiska färdigheter - presentera, publicera, ansöka

Kursen introducerar kunskaper och färdigheter som är centrala för en akademisk karriär.  Du får en överblick över aktörer och strukturer som formar kunskapsproduktionen, såsom olika forum för att presentera eller publicera forskning och olika organ som finansierar arbete inom humaniora. Kursen fokuserar sedan på att utveckla de färdigheter som krävs för att bidra till kunskapsproduktionen, inklusive att skriva forskningsansökningar, leverera konferenspresentationer och skicka in arbete för publicering. Kursen förbereder dig också för att kunna skicka in en akademisk artikel för publicering.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Göteborg

Förkunskaper

Godkänd magister- eller masterexamensarbetskurs inom något av huvudområdena litteraturvetenskap, idé- och lärdomshistoria, religionsvetenskap och teologi eller teaterstudier. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights