Hållbar matkonsumtion
I denna kurs identifieras och problematiseras hållbar matkonsumtion med utgångspunkt i de Globala hållbarhetsmålen Agenda 2030, Nationella Livsmedelsstrategin och Nordiska näringsrekommendationer. Kursen behandlar synergier, konflikter och möjliga lösningar för grupper i befolkningen när hållbarhetsmålen ska nås samt teorier om hur hållbar matkonsumtion kan förstås.
Kursen kommer gå som hybrid ht-24 dvs möjlighet att både delta på plats på campus som distans vid kurstillfällena
Det kommer att vara ett tillfälle på campus i nov/dec (två dagar som är sammanhängande) samt ett tillfälle i januari i samband med terminsslutet.
Kursen ges på svenska
Kommande starter
Förkunskaper
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...