Hem- och konsumentkunskap B
I kursen prövas hur livsmedel hanteras, tillagas och förvaras i förhållande till livsmedelskvalitet, sensorik samt mikrobiologiska processer. Livsmedelsval, måltidsplanering, barn och ungas näringsbehov samt kulturella, sociala och etiska aspekter problematiseras. Myndigheters arbete för folkhälsa med olika pedagogiska modeller och redskap presenteras och prövas. Praktiska, teoretiska och didaktiska uppgifter genomförs i relation till kursens ämnesinnehåll där även hållbarhetsperspektivet är centralt.
Kursen har 6 campusträffar, fördelat under kursens gång, resten på distans
Kommande starter
Förkunskaper
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...