Hem- och konsumentkunskap C
Kursen ger en bred ingång till matkultur via antropologisk, etnologisk, sociologisk och kostvetenskaplig forskning. Mat och måltider som kulturell och social företeelse problematiseras. Hemmet, bostaden och skolan som ram för vardagliga aktiviteter och med betoning på kök som måltids-, arbets- och lärandemiljö presenteras och problematiseras. Livsmedels-, produktions- och konsumtionskedjor diskuteras med koppling till resurshushållning. Skötsel av undervisningslokaler, hushåll och utrustning i hemmet behandlas utifrån bland annat ett jämställdhets- och jämlikhetsperspektiv. Utifrån aktuell ämnes- och didaktisk forskning prövas hur ämnesområden och perspektiv kan integreras i undervisning för att möjliggöra elevers progression.
Kommande starter
Förkunskaper
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...