Hem- och konsumentkunskap C

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

Hem- och konsumentkunskap C

Kursen ger en bred ingång till matkultur via antropologisk, etnologisk, sociologisk och kostvetenskaplig forskning. Mat och måltider som kulturell och social företeelse problematiseras. Hemmet, bostaden och skolan som ram för vardagliga aktiviteter och med betoning på kök som måltids-, arbets- och lärandemiljö presenteras och problematiseras. Livsmedels-,  produktions- och konsumtionskedjor diskuteras med koppling till resurshushållning. Skötsel av undervisningslokaler, hushåll och utrustning i hemmet behandlas utifrån bland annat ett jämställdhets- och jämlikhetsperspektiv. Utifrån aktuell ämnes- och didaktisk forskning prövas hur ämnesområden och perspektiv kan integreras i undervisning för att möjliggöra elevers progression.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat om 15 hp från IKG511 Hem- och konsumentkunskap A, 15 hp och/eller IKG512 Hem- och konsumentkunskap B, 15 hp eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Hem- och konsumentkunskap C

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön