Kost- och ledarskapsprogrammet
Vill du arbeta som chef eller ledare och vara med och påverka framtidens mat och måltider, då är kost- och ledarskapsprogrammet ditt självklara val. Du arbetar med att leda och utveckla kostverksamheter där fokus alltid är hälsa och hållbar utveckling. Du blir expert på att planera, organisera och ser till så att maten som serveras ute i våra offentliga eller privata restauranger är god och uppfyller de krav som ställs på att maten vi äter är säker för hälsan. Du kommer också att förstå sambandet mellan smak, kvalitet och betydelsen av att maten serveras i en trivsam miljö.
Kurserna i programmet har stor variation och bredd, därför finns det flera olika möjligheter till arbetsområden. Du kan arbeta i ledande positioner inom måltidsverksamheter, men även inom livsmedelssektorn med exempelvis produktutveckling och livsmedelssäkerhet.
Kommande starter
Förkunskaper
Examen & Intyg
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...