Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Masteruppsats

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Masteruppsats

Inom valt problemområde med relevans för kunskapsutveckling inom respektive huvudområde söks och värderas vetenskaplig litteratur för att självständigt identifiera och formulera ett forskningsproblem samt avgränsa syfte. Detta studeras empiriskt med användande av vetenskapliga perspektiv och metoder inom huvudområdet. Studien rapporteras skriftligt i form av ett artikelmanus för en vetenskaplig tidskrift samt en kort rapport där metodologiska frågor, självständigt bidrag och litteraturgenomgång beskrivs ytterligare. Dessutom ingår muntligt försvar av uppsatsen och opponering på annan uppsats. I planering och genomförande av uppsatsarbetet ingår att ta stöd av handledare och övriga studenter. Huvudområdena definieras enligt följande: Kostvetenskap beskriver människors möte med mat ur ett tvärvetenskapligt perspektiv. Idrottsvetenskap beskriver idrott och fysisk aktivitet ur ett tvärvetenskapligt perspektiv.

Former för undervisning

Undervisningen bedrivs i form av handledning och deltagande i obligatoriska seminarier. Dessa innefattar idéseminarium, mittseminarium samt slutseminarium med opponering och försvar av uppsats.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Göteborg

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs 90 hp godkända kurser i kostvetenskap eller idrottsvetenskap inklusive en godkänd uppsats på kandidatnivå samt MHA201 Ämnesfördjupning, 7,5 hp och MHA301 Vetenskapliga perspektiv och metoder III, 7,5 hp eller motsvarande kunskaper.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights