Ledarskap och hälsa i arbetslivet

Högskolan i Borås
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Ledarskap och hälsa i arbetslivet

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av frågor kopplade till hälsa i arbetslivet, arbetsmiljö samt hållbara organisationer, oavsett vilken yrkesroll eller bransch du representerar. Kursen belyser olika aspekter på hälsa, ledarskap och organisation. Två centrala frågor under kursen är: Vad är det som påverkar vår hälsa? Hur påverkas hälsa, välmående och prestation på arbetsplatsen av olika typer av ledarskap? I kursen diskuteras och reflekteras över hur ledning, chefer och medarbetare kan skapa välfungerande och välmående arbetsplatser, under stabila förhållanden och under förändrings- och utvecklingsförhållanden. Vidare berörs människans livsstil samt balansen mellan arbete och fritid. Krav på flexibilitet och mobilitet, i ett föränderligt arbetsliv, är också ett centralt tema. Kursen ges helt på distans utan fysiska träffar, men föreläsningarna kan även komma att ges live på campus i Borås. Det kan då vara möjligt att närvara i föreläsningssalen för den som vill.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet. samt godkänt resultat på 60 högskolepoäng i ett ämne (varav 30 högskolepoäng på nivå G1N och 30 högskolepoäng på nivå G1F) samt minst 3 års arbetslivserfarenhet.

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås är en modern, framåtsträvande högskola centralt beläget i Borås. Endast tio minuter från resecentrum, med goda anknytningar till bland annat Göteborg, passar den även utmärkt för dig som vill pendla. På campus finner du moderna lokaler och...


Läs mer om Högskolan i Borås och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Borås



Recensioner

Det finns inga recensioner för Ledarskap och hälsa i arbetslivet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön