Hem- och konsumentkunskap 1
Centralt i samtliga moment är lärarrollen inom ämnet hem- och konsumentkunskap i relation till planering, genomförande och utvärdering av lektioner i förhållande till styrdokument och ämnesdidaktiska frågeställningar. Ämnesdidaktiken utvecklas och anpassas för elevgruppen åk 1-9 med utgångspunkt från det centrala innehållet för ämnet hem- och konsumentkunskap i grundskolan, åk 1-9.Kursen behandlar·humanekologisk teori ·undervisningsplanering ·lärandeteori och elevdelaktighet ·introduktion till ämnesdidaktik ·digitalisering·barn och ungas måltidsvanor och välbefinnande ·näringslära och livsmedelskunskap ·sapere-metoden·mat- och sinnesupplevelser·utomhusmatlagning ·mat som ett pedagogiskt verktyg ·tillagning, hantering och förvaring av livsmedel ·redskap och teknisk utrustning för matlagning och bakning·livsstil och miljö i ett lokalt och globalt perspektiv ·konsumenters redskap för att kunna göra medvetna val ·tvätt och rengöring ·miljömärkningar, regelverk och styrmedel ·hushållets material- och energianvändning ·avfallshantering och resurshushållning ·livsmedelshygien·sambanden mellan hem och samhälle och konsekvenserna av individens olika val.
Kommande starter
1 tillgängligt startdatum
Förkunskaper
Högskolan Kristianstad
Utbildningarna är utsedda till några av landets bästa
Högskolan Kristianstad är en populär högskola i södra Sverige. Där finns några av landets bästa utbildningar som leder till jobb. Du har nära kontakt med dina lärare och försvinner inte i mängden, en liten men samtidigt stor högskola. Högskolan Kristianstad...
Läs mer om Högskolan Kristianstad och visa alla utbildningar
Highlights