Talangutveckling ur ett coachperspektiv

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Talangutveckling ur ett coachperspektiv

Denna kurs vänder sig till dig som är intresserad av att fördjupa dina kunskaper om talangutveckling, med särskild tonvikt på coachens roll och betydelse i talangutvecklingsprocessen. Kursen behandlar den samlade kunskap, forskning och erfarenhet som finns på området och hur coachen kan använda denna kompetens för att analysera, utvärdera och utveckla sin talangverksamhet. Kursen Talangutveckling ur ett coachperspektiv riktar sig till olika målgrupper. Den vänder sig till dig som arbetar inom idrottsfältet med såväl ungdoms- som seniorverksamhet. Men kursen kan även vara ett steg för dig som vill fortsätta dina studier på en avancerad nivå antingen för en mera generell fördjupning och en fortsättning mot forskarstudier eller för att rikta studierna mot en tydligare framtida yrkesroll. Under kursen behandlas teman som:Talangutveckling olika perspektiv och modellerTalangutveckling för och emot tidig specialiseringHur coachen kan använda forskningens perspektiv och modeller i praktikenMiljöns betydelse i talangutvecklingen och coachens roll som miljöbyggare Kursen är helt webbaserad, vilket innebär att föreläsningar, filmer, handledning, individuella skriftliga studieuppgifter samt diskussioner med andra kursdeltagare sker via ett webbaserat kommunikationsverktyg. Detta göra att du kan anpassa studierna till din vardag och när det passar bäst att ta del av en föreläsning, göra dina inlägg etc. Kursen, som omfattar 7,5 högskolepoäng, bedrivs på halvfart vilket gör det möjligt att kombinera studierna med arbete. Den samlade studietiden omfattar 10 veckor. Ansvariga för kursen är den forskar- och lärargrupp vid Linnéuniversitetet som bland annat bedriver aktuell forskning inom talangutvecklingsområdet, såväl på en nationell som regional nivå. Detta bidrar till kursens innehåll och kvalitet. Varmt välkommen med din ansökan och har du några frågor går det bra att kontakta kursansvarig PG Fahlström (pergoran.fahlstrom@lnu.se). Kursen läses som fristående kurs och ingår även som valbar kurs i Masterprogrammet i idrottsvetenskap.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå eller utbildning, praktisk erfarenhet eller annan omständighet som ger den studerande förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Talangutveckling ur ett coachperspektiv
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar


Recensioner

Det finns inga recensioner för Talangutveckling ur ett coachperspektiv

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Talangutveckling ur ett coachperspektiv från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön