Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Mat, myter och molekyler

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Mat, myter och molekyler

Vad vet du om matens molekyler och vad som egentligen händer vid matlagning hemma eller i en livsmedelsfabrik? Efter avslutad kurs skall studenterna kunna svara på frågor som: Varför blir äppelskivor bruna? Varför är kokt äggvita vit? Hur tas maten egentligen upp av kroppen? Stämmer det att man blir mättare om man dricker ett glas vatten innan måltiden? Vad innehåller mjölken så att den får så lång hållbarhet och går det snabbare att koka potatis på högsta värme? Vad gör egentligen E-nummer i industrimaten? Varför ger kött upphov till mer växthusgaser än baljväxter?

https://www.food.lth.se/

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Grundläggande behörighet
Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Highlights