Visa allastudier.se som: Mobil

Tandsköterska

MedLearn AB
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Distans
325 yh-poäng
Heltid
MedLearn

Tandsköterska

Tandsköterska

Tandsköterska är ett yrke som passar dig som vill jobba med människor. Studera till tandsköterska via Yrkeshögskolan (YH) på Medlearn – en utbildning som ger goda chanser till jobb!

Om yrket

Som utbildad tandsköterska har du ett ansvarsfullt och omväxlande jobb. Arbetsuppgifterna är varierade och oftast får du ge service och bemöta patienten under hela mottagandet.

Tandsköterskan arbetar i team. Delegerade arbetsuppgifter från tandläkaren kan exempelvis vara att ta röntgenbilder i munhålan samt att lägga infiltrationsanestesi inför en patientbehandling. Tandsköterskan assisterar tandläkaren eller tandhygienisten under behandlingen och hjälper patienten med betalning och ny tidsbokning. Receptionsarbete som journalhantering, inköp och fakturering ingår också i arbetsuppgifterna.

Ett av ansvarsområdena är att hantera material och instrument som används på kliniken, samt tandklinikens hygien. Många tandsköterskor får också arbeta självständigt med tandvårdsinformation, exempelvis ute på skolor. En tandsköterska bör ha god fysik då yrket kan slita på kroppen. Yrket innebär frekvent handtvätt.

Om utbildningen

Medlearn erbjuder yrkeshögskoleutbildning till tandsköterska på flera orter. Klassrumsundervisning på våra skolor i Stockholm och Halmstad och på distans i Västerås. Utbildningen har betygsskalan IG, G och VG.

Utbildningen inkluderar metodövningar och studiebesök på kliniker. Studerar du på distans är tillgång till egen dator ett måste för att genomföra utbildningen.

Förkunskaper

1. Det här krävs

För att kunna gå YH-utbildningen till Tandsköterska ska du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier 3 kap. 1§ enligt YHF. 

Utbildningen kräver även särskilda förkunskaper. Om du har betyg från nya gymnasieskolan gäller lägst E i:

  • Svenska/Svenska som andra språk 1 och 2

Eller så har du motsvarande kunskaper enligt tidigare kursplaner.

2. Reell kompetens, behörighet enligt 20% regeln och ansökan

Om du saknar gymnasieexamen eller motsvarande kan du uppfylla formell behörighet till yrkeshögskolan genom reell kompetens eller via behörighet enligt 20% regeln

MedLearn AB

Medlearn AB – utbildning inom vård, omsorg och tandvård

Medlearn utbildar varje år tusentals personer till yrken inom vård och omsorg och finns idag i stora delar av Sverige.  Välj hur du vill studera Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan...


Läs mer om MedLearn AB och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Tandsköterska
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

MedLearn ABRecensioner

Det finns inga recensioner för Tandsköterska

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Tandsköterska från MedLearn AB, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön