Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Idrottsvetenskap AV, Den unga idrottaren

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Idrottsvetenskap AV, Den unga idrottaren

Syftet med kursen är att ge en omfattande teoretisk bakgrund inom ämnet ungdomsidrott, en högst relevant kurs med tanke på att allt fler specialiserar sig tidigt. En multidisciplinär ansats kommer att belysa de olika faktorer som kan påverka prestation, skador och utbrändhet hos den unga idrottaren. En rad undervisningsmetoder kommer att användas inom kursen, som till exempel föreläsningar, seminarier, praktiska sessioner, individuella fallstudier med flera.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

En kandidatexamen om minst 180 högskolepoäng, inklusive ett examensarbete på minst 15 högskolepoäng, i idrottsvetenskap, idrottsmedicin eller fysioterapi.ELLEREn kandidatexamen om minst 180 högskolepoäng, inklusive ett examensarbete på minst 15 högskolepoäng, och totalt minst 60 högskolepoäng i ett eller flera av följande ämnen: klinisk epidemiologi, träningsfysiologi, testmetoder inom idrottsvetenskap, kinesiologi, biomekanik, coaching och ledarskap, idrottsnäring, idrottsmedicin, träningslära.OCHEngelska kurs 6.
Mittuniversitetet

Mittuniversitetet i siffror:

Hos oss på Mittuniversitetet möts människor, kompetens och nytänkande vid våra två campus – Sundsvall och Östersund. Vi har utbildningar som spänner över en rad olika områden –områden som samhällsvetenskap, beteendevetenskap, media, till vård, lärarutbildning samt IT, naturvetenskap och humaniora...

Läs mer om Mittuniversitetet och visa alla utbildningar

Highlights