Visa allastudier.se som: Mobil

Manusförfattare

Sigtuna folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Distans
1 år
Deltid
CSN-berättigad
Distans
Startdatum: 2021-08-23 10:00 - Distans
Manusförfattare

Manusförfattare

Skrivarutbildning för manusförfattare

Manusutbildningen erbjuder utveckling inom skrivande för både film och scen. Här får du möjlighet att utveckla ditt eget berättande och förfina din personliga stil.

Utbildningen vänder sig till vuxna som vill studera på distans vid folkhögskola och har stort intresse för manusarbete och berättande. Innehållet fokuserar på skriv- och berättartekniker för både film, TV och scen.

Våra lärare är erfarna skribenter med inblick i de olika medierna. Ett antal samarbeten med skolans övriga kulturutbildningar ingår, såsom filmatisering av ett filmmanus och iscensättning av ett teatermanus. Utbildningen ger en god inblick i manusskrivande och vad som krävs för vidare studier inom ämnesområdet.

Distansutbildning

Du läser på distans. Det betyder att huvuddelen av undervisningen sker på internet. Gruppen träffas under tre kursdygn på Sigtuna folkhögskola. Du deltar i utbildningen i en gemensam webbklass. Uppgifter delas ut veckovis och du får handledning och undervisning via gruppsamtal i videokonferens.

Ansökan och behörighet

  • Fullständigt ifylld ansökan, inklusive referensperson

  • Fullständigt gymnasium

  • Alla över 18 år kan söka Manusutbildningen

  • Obligatorisk intervju

Ansökan sker via plattformen "SchoolSoft". Läs mer på skolans hemsida!

Examen & Intyg

Efter genomgången kurs får du ett kursintyg, där kursens olika moment redovisas. Kursen ger en bra grund för dig när du söker vidare till skrivarutbildningar på fortsättnings- och högskolenivå.

Kostnader

Undervisningen (lärarlöner och lokalkostnader) är kostnadsfri eftersom folkhögskolan är offentligfinansierad med statsbidrag. Skolan tar dock ut en schablonavgift som täcker kostnader för förmiddagskaffe, studerandeförsäkringar, kopiering, datautskrifter, lunch och kaffe vid terminsstart, forumdagar och kursavslutning.

Schablonavgiften är 1200 kr/terminDen här kostnaden kommer att höjas för läsåret 2021-2022, information om vad kostnaden blir publiceras på hemsidan, senast i samband med den obligatoriska intervjun.

Manusutbildningen tar inte ut någon materialavgift, men du behöver själv införskaffa och bekosta en licens för programmet ”Final Draft” (om du inte redan har det). Kostnaden för detta program är ca. 1000 kr.

Sigtuna folkhögskola

Välkommen till Sigtuna folkhögskola!

Folkhögskolan har funnits i snart hundra år. Precis som vid starten vill vi vara en mötesplats, en plats där du kan pröva och ompröva, våga tänka nytt, våga lyckas och misslyckas tillsammans med andra. Du kanske vill gå en av...


Läs mer om Sigtuna folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Manusförfattare
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Sigtuna folkhögskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Manusförfattare

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Manusförfattare från Sigtuna folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön