Visa allastudier.se som: Mobil

Musik- och ljudproduktionsutbildning

Sigtuna folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Sigtuna
1 år
Heltid
CSN-berättigad

Musik- och ljudproduktionsutbildning

Vill du arbeta med musik- och ljudproduktion? 

Lär dig musikproduktion och studioteknik med inriktning mot film och scen. Här får du möjlighet att utveckla ditt skapande och utforska din personliga stil.

Undervisningen sker till stor del i samarbete med våra övriga kulturutbildningar, film-, skådespeleri- och manusutbildningen.

Du får exempelvis ljudlägga filmer, ljudsätta teaterföreställningar och skapa musik till musikvideor. Utöver det deltar du i workshops med gästande lärare samt besök i studios och av STIM. Vi kommer även lära oss programmet Logic för inspelning och gå igenom olika editeringsverktyg.

En central del av Logic är mixern där nivåer, pluggar och effekter styrs. Vi kommer gå igenom de viktigaste delarna av mixern och några av de mest användbara pluggarna såsom EQ, kompressor och reverb.

Våra lärare är erfarna och verksamma studiotekniker och musiker. Ett flertal samarbeten med skolans övriga kulturutbildningar ingår, såsom att göra musik för film och teater. Utbildningen ger en god inblick i musik- och ljudproduktion och vad som krävs för vidare studier inom ämnesområdet.

I UTBILDNINGEN INGÅR BLAND ANNAT:

  • Du lär dig använda programmet Logic Pro X
  • Du lär dig att arbeta i studio
  • Du lär dig musikkomposition
  • Du lär dig ljudläggning till film och scen
  • Du lär dig ljudteknik kopplat till scen
  • Du deltar regelbundet, tillsammans med övriga kulturutbildningar, i kulturhistoria, workshops ”minutfilm” och dramaturgi
  • Du har tillgång till studio, datorer och ljudutrustning

Samarbeten med Filmutbildningen, Manusutbildningen och Skådespelarutbildningen.

Så ansöker du

Ettårig utbildning på helfart

Passar dig som:

  • skriver egen musik
  • sjunger eller spelar något instrument
  • är intresserad av musikproduktion

Examen & Intyg

Efter genomgången kurs får du ett kursintyg, där kursens olika moment redovisas. 

Kostnader

All undervisning är kostnadsfri. Sigtuna folkhögskola tar ut en terminsavgift som täcker kostnader för förmiddagskaffe, studerandeförsäkringar, kopiering, datautskrifter, lunch och kaffe vid terminsstart, forumdagar, högtider och kursavslutning samt skolnål. Terminskostnaden är 1200 kr.

Eventuell höjning av terminsavgiften för läsåret 19/20 är ännu inte fastställd.Om det blir ändring av terminsavgiften kommer du informeras om detta i samband med den obligatoriska intervjun.

Studieresan, som äger rum under början av vårterminen kostar 6000 kr, delbetalas under läsåret. Den kostnaden kan också variera. Du får information vid den obligatoriska intervjun.

Varje kurs tar också ut en schablonavgift per termin för material och studiebesök.För Musik- och ljudproduktion är schablon-avgiften 2500 kr/termin (Material, studiebesök, etc).Det är inte säkert att schablonavgiften täcker alla kostnader. Information om vad avgiften täcker och vad som eventuellt tillkommer får du i samband med kursstart.

Sigtuna folkhögskola

Sigtuna folkhögskola

Välkommen till Sigtuna folkhögskola!

Folkhögskolan har funnits i snart hundra år. Precis som vid starten vill vi vara en mötesplats, en plats där du kan pröva och ompröva, våga tänka nytt, våga lyckas och misslyckas tillsammans med andra. Du kanske vill gå en av...


Läs mer om Sigtuna folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Musik- och ljudproduktionsutbildning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Musik- och ljudproduktionsutbildning, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön