Visa allastudier.se som: Mobil

Kris och krisstöd

Sverigehälsan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Malmö, Stockholm
3 dagar
Heltid
6 500 SEK inkl. moms
Distans
Startdatum: 2021-06-14 - Distans
Sverigehälsan

Kris och krisstöd

Genom vår utbildning i kris och krisstöd får du en bred orientering och djup förståelse för centrala begrepp inom kris och trauma från såväl ett psykologiskt som ett neurobiologiskt perspektiv. Du lär dig identifiera och förstå olika krisreaktioner som kan följa på potentiellt traumatiska händelser eller annan stor livsomställning.

Krisreaktioner är i regel normala reaktioner på onormala händelser. Om man utför ett väl genomfört krisarbete förebyggs eventuella svårare följder som traumatisering och psykisk ohälsa. Krisstöd innebär att hjälpa individen att återställa sin normala balans och funktion.

Inom psykologin menas med kris det reaktionsmönster som följer en händelse eller situation som överstiger personens nuvarande resurser och anpassningsmekanismer. Det finns internationellt vedertagna riktlinjer för krisstöd vid allvarliga händelser. En krisreaktion kan emellertid följa på flera olika händelser i livet. Huvudfokus i denna utbildning ligger på bemötande av en person i kris – när denne ställs inför svåra besked och stor omställning i livet.

Om utbildningen

Den här utbildningen riktar sig till dig som möter personer eller anhöriga som uppvisar krisreaktioner av olika slag. Den är speciellt relevant för dig som möter personer direkt eller nära inpå händelsen, exempelvis inom akutsjukvård, specialistvård, företagshälsovård eller primärvård. Men också för dig som följer individer över tid med krisstödjande insatser som inom habilitering och rehabilitering.

Utbildningens huvudfokus ligger på den typ av händelser och krisreaktioner som många möter i sin yrkesvardag, när människan ställs inför svåra besked och stor omställning i livet.

Sverigehälsan

Sverigehälsan - landets ledande utbildningar inom hälsa, friskvård, psykoterapi och socialt behandlingsarbete Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Kris och krisstöd
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

SverigehälsanRecensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 9 recensioner.

Helen Fält, Akademiska sjukhuset
(5)
Jag är mycket nöjd med kursen. Väldigt bra upplägg där man fick förståelse för krisreaktioner på både det mentala, emotionella och biologiska planet. Engagerade och kunniga föreläsare. Jag fick också med mig många verktyg att använda i mitt fortsatta krisstödsarbete med palliativa patienter samt deras nätverk.
Eva
(5)
Jag tyckte jag fick mer verktyg att använda i mitt jobb, några aha-upplevelser samt vetskapen att jag jobbar rätt på de vis jag gör. Mycket bra att kunna göra kursen online, bra grupparbeten och diskussioner. Bra lärare som var inspirerande. Jag kan tycka att passen med neuropsykologin var intressanta men lite tunga för egen del. Jag tycker att ...
Visa hela
Malin
(5)
Givande föreläsning, bra planerat och härligt med deltagare som har stort engagemang och delar med sig av erfarenheter
Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 9 recensioner.
Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kris och krisstöd från Sverigehälsan, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: