Visa allastudier.se som: Mobil

Allmän kurs yrkesprofil vård & omsorg

Umeå Folkhögskola (fd Dalkarlså Folkhögskola)
Sammanfattning
Folkhögskola
Lycksele
Heltid
CSN-berättigad

Allmän kurs yrkesprofil vård & omsorg

Denna kurs riktar sig till dig som vill arbeta inom vård och omsorg på exempelvis service- eller äldreboende. Förutom lektioner i de ämnen som hör till Allmän kurs får du träna på praktiska färdigheter inom vård- och omsorgsyrket och har möjlighet till praktik 1-2 gånger i veckan. Efter avslutad kurs är du en god bit på väg i omvårdnadsyrket.

ALLMÄN KURS GRUND

De ämnen som man läser är svenska/svenska som andraspråk, samhällskunskap, matematik och engelska, samt det individuella valet upp till halva studietiden.
Varje deltagare har en individuell studieplan som lärare och deltagare tillsammans utformar med sikte på deltagarens progression.

Intyg och behörighet

Allmän kurs grund är en gymnasieförberedande kurs som syftar till att ge den grundläggande behörighet som behövs för att söka vidare till en gymnasieutbildning. Studieintyg utfärdas efter ett läsår där ämnen som den studerande deltagit i anges. Frånvaro anges i intyget om den överstiger 20 %. Vi avslutande studier motsvarande årskurs 9 i svenska/svenska som andraspråk, samhällskunskap, matematik och engelska ges ett studieomdöme.

ALLMÄN KURS GYM

Allmän kurs för gymnasiet på folkhögskolan är en högskoleförberedande kurs där du ges möjlighet att kombinera två, ett eller inga år från gymnasiet, studier på Komvux eller validerade studier från utlandet med studier hos oss för att nå den grundläggande behörighet som behövs för att söka vidare till universitetet.

Du kan läsa in sju behörigheter för att vara behörig att söka till yrkeshögskola eller högskola/universitet. De ämnen som man läser är svenska/svenska som andraspråk, samhällskunskap, naturkunskap, historia, religion, matematik och engelska.

Dessutom kan du profilera dig mot ett yrke eller ett intresseområde upp till halva studietiden. Varje deltagare har en individuell studieplan som lärare och deltagare tillsammans utformar med sikte på deltagarens progression.

Intyg och behörighet

När du har klarat av folkhögskolans Allmänna kurs får du ett behörighetsintyg som berättar att du har grundläggande behörighet till högskolan och/eller behörighet till yrkeshögskolan. Det är samma behörighet som ett fullgjort slutbetyg eller en examen från gymnasiet/Komvux kan ge. När du har ett behörighetsintyg kan du söka till högskola och/eller yrkeshögskola. Du blir då även behörig till folkhögskolornas yrkesutbildningar på eftergymnasial nivå.

ETABLERINGSKURS

En kurs på sex månader för dig som har en pågående etableringsplans. Du läser svenska och förbereds för att kunna arbeta eller studera till ett arbete. Vi arbetar med folkhögskolans arbetssätt och metoder där din mening och medverkan är viktig.

STUDIEMOTIVERANDE FOLKHÖGSKOLEKURS (SMF)

Hos oss kan du läsa en studiemotiverande kurs på 3 månader. Kursen är för dig som arbetssökande och saknar gymnasieutbildning eller behörighet att studera på högskola.
För dig med svenska som andraspråk övar vi svenska tillsammans och enskilt. Du får lära dig tala, höra, läsa och skriva bättre svenska i en mindre grupp och får göra SFI-prov om du vill.

Vi arbetar med folkhögskolans arbetssätt och metoder där din mening och medverkan är viktig. Här får du lära dig om studieteknik och vilka sätt du bäst kan ta till dig ny kunskap. Du får studie- och yrkesvägledning under kursens gång och information om branscher och yrken där du behövs. När kursen är färdig får du ett kompetensintyg som bevisar att du genomfört kursen.

Kursen pågår i tre månader och är en heltidsaktivitet, så det kan inte kombineras med andra studier eller jobb.

Umeå Folkhögskola (fd Dalkarlså Folkhögskola)

Umeå Folkhögskola

Välkommen till Umeå Folkhögskola

Umeå Folkhögskola finns på ett flertal orter: Umeå, Lycksele och Örnsköldsvik. Här får du möjlighet att läsa och växa som människa i en trivsam och kreativ miljö. Undervisningen utgår ifrån dina intressen och förkunskaper och det är i gruppens samlade...


Läs mer om Umeå Folkhögskola (fd Dalkarlså Folkhögskola) och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Allmän kurs yrkesprofil vård & omsorg
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Umeå Folkhögskola (fd Dalkarlså Folkhögskola)

Storgatan 36
921 31 Lycksele

Umeå Folkhögskola Facebook

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs yrkesprofil vård & omsorg från Umeå Folkhögskola (fd Dalkarlså Folkhögskola), fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Allmän kurs yrkesprofil vård & omsorg

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: