Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Bildbehandling

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Bildbehandling

I kursen ges en systematisk framställning av metoder och verktyg för digital bildbehandling. Tekniker för filtrering och analys i frekvens- och spatial domän presenteras. Speciellt behandlas problematik kring sampling och omsampling, bildförbättring, restaurering, segmentering och komprimering. I kursen ingår ett antal laborationer och ett större självständigt projekt, vilket ger studenten god förtrogenhet med kommersiella programvaror, exempelvis MATLAB.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Umeå

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs 90 hp tidigare studier, varav minst 15 hp inom huvudområdet Matematik samt Digital signalbehandling, 7.5 hp eller Tillämpad digital signalbehandling, 7.5 hp eller Mediesignaler, 15 hp eller motsvarande.Engelska A/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om utbildningen ges på svenska.
Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Highlights