Sök utbildning 👉
Program (avancerad nivå)

Masterprogram i idrottsmedicin med inriktning idrottsfysiologi

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2025-04-15
Utbildningsform
Distans
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2025-04-15
Utbildningsform
Distans

Masterprogram i idrottsmedicin med inriktning idrottsfysiologi

Masterprogrammet är upplagt som en blandning av distansutbildning och campusbaserad undervisning där obligatoriska campusbaserade kursträffar ingår (ca två per termin). Utbildningen ges på engelska och omfattar fyra terminers heltidsstudier (120 högskolepoäng) och bedrivs med stöd av en nätbaserad lärplattform. Huvuddelen av programmet består av kurser inom det idrottsmedicinska huvudområdet.

Idrottsmedicin är den del av medicinsk vetenskap som inkluderar tillämpad träningsfysiologi och klinisk idrottsfysiologi. Masterprogrammet kommer att omfatta det förstnämnda, tillämpad idrottsfysiologi, vilket omfattar läran om fysisk aktivitet med betoning på fysisk träning, hur fysisk träning kan tillämpas för att förebygga och behandla ohälsa, samt fysisk prestationsutveckling. Utförande, tolkning och tillämpning av fysiologiska tester används för att anpassa träning för individer och grupper utifrån deras förutsättningar och målsättning. Idrottsmedicin spänner över ämnen som fysiologi, nutrition, traumatologi, kinesiologi, medicin och rehabilitering. 

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2025

  • Distans
  • Distans
  • Sista ansökan: 2025-04-15

Förkunskaper

För tillträde till masterprogram krävs examen på grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng eller motsvarande utländsk examen. Minst 90 hp i antingen idrottsfysiologi/idrottsmedicin eller fysioterapi/sjukgymnastik, eller alternativt examen från biomedicinsk analytikerprogrammet inriktning klinisk fysiologi krävs. Dessutom krävs Engelska 6.

Examen & Intyg

Masterexamen
Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Highlights