Hem- och konsumentkunskap, grundkurs för lärare i grundskolan
Kursen behandlar matens betydelse för hälsan. Grundläggande näringslära liksom livsmedelsvetenskap ingår, speciellt med fokus på barns och ungas näringsbehov och val av livsmedel. Vidare tränas matlagning och bakning utifrån olika metoder. Hygieniska aspekter diskuteras. Konsumtionsval och de effekter konsumtion har för individ, familj och omvärld behandlas. Vidare berörs lagstiftning och olika myndigheters roll kring konsumentskydd. Det ingår också moment som rör tvätt och rengöring i hemmet.
Distanskursens upplägg: Kursen är webbaserad men har tre obligatoriska träffar à två dagar i Uppsala. Träffarna består i huvudsak av seminarier och laborationer i kök. Kommunikationen mellan lärare och student sker genom universitetets digitala lärplattform och mejl. För detta krävs dator med internetuppkoppling.
Kommande starter
Förkunskaper
Välkommen till Uppsala universitet
Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...