Kost, nutrition och folkhälsa
Nutrition är ett mångfacetterat och tvärvetenskapligt ämne, vilket avspeglas i kursen. Kursen ger en grundläggande introduktion i näringslära, energi- och kroppsomsättning. Den belyser också kostsociologi som styr matintag och matvanor och lyfter fram olika aspekter av hur hälsa påverkas av nutrition. Den ger insikt i nutritionsepidemiologi och förmåga att kritisk värdera påstående om nutrition på nätet. Fokus ligger på nutritionens påverkan på folkhälsa och hur folkhälsostrategier kan påverka hälsa på populationsnivå.
Kursupplägg och undervisningKursen innehåller ett antal campusförlagda träffar med föreläsningar, laborationer, seminarier samt redovisningar. Mellan dessa träffar ges tid för inläsning av litteratur, webbföreläsningar samt tid för att förbereda inlämningsuppgifter och redovisningar. Några föreläsningar och seminarier kommer att göras på schemalagd tid men via internet. För att delta i kursen behöver du därför en dator med internetanslutning, webbkamera samt headset.
Kursen ingår i masterprogrammet i folkhälsa där studenterna förbereds för arbete med folkhälsofrågor inom svenska myndigheter, regioner och kommuner. Inom kursen ställs därför höga krav på vetenskapligt skrivande på svenska. Vissa moment kan komma att ges på engelska.
Kommande starter
Förkunskaper
Välkommen till Uppsala universitet
Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...