Visa allastudier.se som: Mobil

Ditt resultat:

Ekonomi, organisation, personal

STRUKTURERAD - AMBITIÖS – ANALYTISK – HANDLINGSKRAFTIG - TÅLMODIG

En yrkesbana inom ekonomi, organisation & personal passar dig alldeles utmärkt! Med ett fokus på detta yrkesområde har du chansen att jobba inom många olika typer av branscher och företag. Med lyckan att ha många olika yrkesvägar att gå är det bara upp till dig vad just du vill satsa på!

Som person är du tålmodig och har ett fokus som många andra strävar efter. Du är duktig på att genomföra projekt, och du gillar att ha mål att jobba mot. Din analytiska förmåga tar dig långt, och tillsammans med din förmåga att skapa struktur kan du förmedla information på ett förståeligt sätt till andra människor. En ambitiös och handlingskraftig person som du har all möjlighet att bli en uppskattad kollega eller chef inom detta yrkesområde!

EKONOMI/FÖRSÄLJNING

Att vara ekonom handlar inte bara om att jobba med siffror och kalkyler utan är en yrkesroll som kan innebära en rad olika saker – här har du en bransch där jobbet och arbetsuppgifterna kan skilja sig mycket åt beroende på vilken inriktning du väljer i din utbildning.

Inom ekonomi och försäljning har du många valmöjligheter – väljer du att jobba inom finans, som revisor eller med marknadsföring kommer du ha väldigt olika typer av arbetsdagar och arbetsuppgifter. Att vara ekonom kan nämligen vara allt från att jobba med redovisning, att jobba inom finansbranschen, som banktjänsteman, eller med försäljning där du får träffa många nya människor och ägna dig åt sälj och förhandling.

Har du en känsla för struktur och analys kan du vara lugn i att denna yrkesväg kommer passa dig. Här finns jobb vare sig du är utåtriktad eller inte, vill ha mycket kundkontakt eller jobba mer självständigt, ägna dig åt sälj eller att arbeta med mer administrativa arbetsuppgifter.

OMRÅDEN INOM EKONOMI/FÖRSÄLJNING:

Ekonomi
Finans/Analys/Kredit
Förhandling
Försäljning
Industriell ekonomi
Lön/Skatt/Moms
Nationalekonomi
Redovisning/Bokföring

INKÖP/LOGISTIK

Inom inköp och logistik kommer din strukturerade sida bra till pass! Här får du planera, tänka strategiskt och se över hur processer fungerar och kan förbättras.

Är du en stjärna på att planera, analysera och se mönster har du alla möjligheter att trivas med ett jobb inom inköp eller logistik. Jobbar du som inköpare på ett företag får du vara ansvarig för att köpa in varor och tjänster. När det kommer till logistik handlar ditt jobb till största del om att styra och se över flöden av olika typer av information och material.


YRKEN INOM OMRÅDET:

Inköp
Logistik
Transportlogistik
Upphandling

LEDARSKAP/ORGANISATION

Alla organisationer behöver bra ledare och en stabil organisation för att kunna nå sina mål och utvecklas – kanske är det du som är med och påverkar?

Har du ett intresse för ledarskap och organisation? Här finns en tydlig yrkesväg för dig att ta! Med en god organisation kan man underlätta och effektivisera arbetet på ett företag. Utbildningar inom ledarskap och organisation kan bland annat ta dig till jobb där du får jobba med organisationsutveckling, Corporate Social Responsibility (CSR), eller projektledning.

OMRÅDEN INOM LEDARSKAP/ORGANISATION:

CSR/Miljö
Ledarskap
Kris- och konflikthantering
Projektledning
Verksamhet och organisation

PERSONAL/ARBETSMILJÖ/HR

Vill du ha ett jobb där du får jobba med personal- och organisationsfrågor, och möta människor? En person som jobbar med personal, arbetsmiljö och HR har stor möjlighet att påverka organisationer inifrån, och är efterfrågade inom alla olika branscher.

Väljer du att bli personalvetare kommer du ha möjlighet att jobba på HR-avdelningar på alla typer av företag. Där får du en rolig och utvecklande roll där du bland annat får jobba med rekrytering, arbetsmiljö, anordna events och kompetensutvecklingsdagar – men framförallt vara en trygg punkt för företagets anställda.

Utbildningar inom Personal/Arbetsmiljö/HR

OMRÅDEN INOM YRKET:

Arbetsrätt
Coaching
Jämställdhetsarbete
Rekrytering
Stresshantering
Teambuilding

KÄNDES DETTA INTE SOM DU?

Känns det inte som att denna yrkesväg passar dig? Här kan du läsa om de andra yrkesvägarna.

Estetiska yrken, Humaniora, Hälsa, välmående & omsorg, KommunikationNaturvetenskap, Tekniska yrken, Serviceyrken

Senast uppdaterad: 26 feb 2020

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön