Visa allastudier.se som: Mobil

Ditt resultat:

Serviceyrken

SOCIAL – LÖSNINGSORIENTERAD – KOMMUNIKATIV – HJÄLPSAM – SAMARBETSVILLIG

Att jobba inom service är verkligen något för dig! Kanske är du receptionisten som gör att gästerna känner sig extra välkomna? Eller har du ett intresse för mat och dryck som tar dig till ett jobb på restaurang? Vilken väg du än väljer att gå har du en rolig framtid inom detta yrkesområde, med varierande arbetsuppgifter, högt tempo och mycket kundkontakt.

Som person är du öppen och intresserad av din omgivning, och du har en stark vilja att hjälpa till. Du är en god lyssnare och är villig att göra det du kan för att andra ska få det så bra som möjligt. Att hitta lösningar och se till att saker faktiskt blir gjorda är inget problem för dig, vare sig du jobbar själv eller med andra. Din förmåga att kunna möta människor och din vilja att samarbeta tar dig långt!

KUNDSERVICE

Kundservice är att möta och hjälpa människor med deras frågor, stora som små. Med dina kunskaper kan kunderna få den bästa hjälpen!

KUNDSERVICE
Att jobba inom service innebär mycket kundkontakt och att alltid lyssna in och förstå vad kunden behöver hjälp med. Kundservice behövs inom många företag, och inom många olika branscher. Detta har blivit viktigare allt eftersom fler och fler människor handlar, beställer, och får information via internet – och behöver någon att vända sig till med sina frågor.

Utbildningar inom Kundservice

HOTELL/RESTAURANG/TURISM

Hotellvärd, hovmästare eller ledare inom turism? Inom denna bransch finns en vilja att gör det lilla extra för att få nöjda kunder och för att skapa upplevelser som blir till fina minnen. 

Du som passar att jobba med ett serviceyrke har alla möjligheter att göra succé inom denna bransch. Att jobba inom hotell, restaurang eller turism är både fartfyllt och roligt. Förutom att fokusera på att ge bra service handlar detta yrkesområde också om att planera, organisera, och att genomföra olika typer av evenemang. Är du intresserad av att jobba utomlands finns det även många möjligheter till detta!

Kanske vill du jobba inom ...

MAT OCH DRYCK
Har du ett intresse för mat och dryck finns det många valmöjligheter för dig! Inom området kan du jobba som kock, servitör, hovmästare, sommelier, bartender, eller som barista på ett café. Här får du möjlighet att jobba med ett serviceyrke där du får träffa människor och jobba i ett team, och inom flera av yrkena finns också möjlighet att vara kreativ.

Utbildningar inom Mat och dryck


HOTELL

I din hemstad, runtom i Sverige och utomlands – ja, det finns hotell på de allra flesta orter. Här är bra service och nöjda kunder ett tydligt ledord. Eftersom hotellbranschen är så omfattande behövs alltid personal som kan ge gästerna bästa service, vare sig det är i köket, som frukostvärd, i receptionen eller som hotellvärd. På ett eller annat sätt får du jobba med service och tillsammans med ett stort team jobba mot målet att få så nöjda kunder som möjligt.

Utbildningar inom Hotell


TURISM OCH RESOR

Turism och resor går till stor del ihop med ovan nämnda kategorier. Här får du planera, organisera och skapa aktiviteter och upplevelser för kunder. Du har möjlighet att jobba som reseledare, guide eller som personal på exempelvis en turistbyrå. Vare sig du är med och leder resor för gäster, eller har en mer administrativ del i arbetet, har du hela tiden kunden i åtanke – och får vara med och skapa värdefulla minnen.

Utbildningar inom Turism och resor

FLER YRKEN INOM OMRÅDET:

Ledarskap inom turism
Restaurang och storhushåll
Eventproduktion

KÄNDES DETTA INTE SOM DU?

Känns det inte som att denna yrkesväg passar dig? Här kan du läsa om de andra yrkesvägarna.

Ekonomi, organisation & personal, Estetiska yrken, Humaniora, Hälsa, välmående & omsorg, KommunikationNaturvetenskap, Tekniska yrken

Senast uppdaterad: 26 feb 2020

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön