Visa allastudier.se som: Mobil

Ditt resultat:

Naturvetenskap

INTELLIGENT – AMBITIÖS – AKADEMISK – METODISK – MILJÖINTRESSERAD

Ett jobb inom naturvetenskap passar dig perfekt! Kanske har du redan ett intresse för något av de naturvetenskapliga ämnena, eller vill rikta in dig på att jobba med natur och djur? Isåfall finns det många yrkesmöjligheter för dig! Här nedan följer ett urval av vad du kan välja mellan.

Du är en akademisk person som har lätt för att lära dig teorier och kan med hjälp av dessa förstå stora sammanhang och komplexa frågor. Folk i din närhet beskriver dig som intelligent och ambitiös. Du tycker om att sätta dig in i frågor, och strävar efter att bli expert inom ett område. Natur och miljö är ett intresse för dig som du gärna vill lära dig ännu mer om.   

NATURVETENSKAP

Som naturvetare kan du i ditt jobb göra skillnad för samhällets utveckling, miljö, hälsofrågor och forskning. Här har du chansen att jobba inom många olika områden och med olika typer av arbetsuppgifter!

Som naturvetare har du en akademisk bakgrund i ett naturvetenskapligt ämne. Du kan bland annat jobba som lärare eller forskare inom ditt valda ämne på universitet och högskola. Du kan även jobba inom hälso- och sjukvården, som miljö- och hälsoskyddsinspektör, marinbiolog, inom livsmedelsbranschen eller på kommunens miljökontor. Ett jobb som naturvetare ger dig chansen att utveckla vårt samhälle till det bättre. Här får du chansen att forska, göra utredningar, och utveckla.

Kanske vill du jobba inom ...

BIOLOGI
Biologer har kunskaper om allt som lever på denna jord, och kan bland annat ha yrkestitlar som fysiolog, zoolog eller molekylärbiolog. Inriktningarna och yrkesmöjligheterna inom området är helt enkelt många! Har du tankar på att forska eller undervisa finns det även goda möjligheter till detta.

Utbildningar inom Biologi


MILJÖ
Naturvetare inom miljö jobbar mycket med hållbarhetsfrågor och frågor som rör miljö och naturresurser. Med hjälp av sin kunskap om miljö kan de planera för konkreta förändringar som gynnar den värld vi lever i. Har du gått en utbildning med miljöinriktning har du alla möjligheter att bli miljöstrateg, miljösamordnare eller hållbarhetschef inom många olika typer av organisationer och branscher.

Utbildningar inom Miljö


ANDRA OMRÅDEN INOM NATURVETENSKAP:

Farmakologi
Fysik
Geografi
Geovetenskap
Kemi
Matematik

NATUR/DJUR

Utbildningar inom natur och djur går till viss del ihop med ämnen inom naturvetenskap, men med största fokus på just natur och djur. Är du kanske nästa agronom, lantbrukare eller trädgårdsmästare?

Genom att välja en utbildning inom natur och djur kan du vara med och påverka hur vi behandlar våra resurser och miljö på bästa sätt. Det kan bland annat leda dig till yrken inom lant- och skogsbruk, yrke som agronom eller trädgårdsmästare. Beroende på vad just du är intresserad av finns en rad yrkesvägar att gå!


OMRÅDEN INOM NATUR/DJUR:

Agronom
Fiske och vattenbruk
Lant- och skogsbruk
Trädgård
Djurvård och hästhållning

KÄNDES DETTA INTE SOM DU?

Känns det inte som att denna yrkesväg passar dig? Här kan du läsa om de andra yrkesvägarna.

Ekonomi, organisation & personal, Estetiska yrken, Humaniora, Hälsa, välmående & omsorg, KommunikationTekniska yrken, Serviceyrken

Senast uppdaterad: 27 feb 2020

Recensionspolicy

recensionspolicy allastudier.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på AllaStudier.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön