Visa allastudier.se som: Mobil

Ditt resultat:

Tekniska yrken

MÅLMEDVETEN – DRIFTIG – UTFORSKANDE – METODISK – TEKNISK – NYFIKEN - INNOVATIV

Tekniska yrken är verkligen något för dig! Kul, inom teknik finns nämligen många olika yrken, inom många olika områden. Du kommer vara en eftertraktad person på arbetsmarknaden efter att ha gått en utbildning som leder till ett tekniskt yrke.

Målmedveten, teknisk och innovativ – det är du! Du har en utforskande sida som gör att du både kan hitta lösningar på problem, men också vara innovativ och komma på nya idéer. Du är duktig på att utföra uppgifter metodiskt, och du gillar att ha ett tydligt mål att sträva efter. Att vara teknisk lagd är inte något som alla människor är, här har du verkligen en egenskap att briljera med.

TEKNIK

Har du ett intresse för teknik inom ett specifikt område? Teknik kan vara allt från datateknik till medicinsk teknik – möjligheterna inom området är många!

Kanske låter teknik som ett stort område som är svårt att få ett grepp om? Till viss del stämmer detta, men det innebär också att det är ett yrkesområde med många möjligheter, där du säkerligen kan hitta och rikta in dig på ett specifikt ämne som du tycker är extra intressant.

Kanske har du ett intresse för fordon som tar dig till ett jobb inom fordonsteknik? Kanske har du snarare fokus på musik som tar dig till ett jobb inom ljudteknik? Områdena kan vara helt olika men har fortfarande teknik som gemensam grund.


OMRÅDEN INOM TEKNIK:

Byggnadsteknik
Datateknik
Design och produktutveckling
Elektroteknik
Farkostteknik
Fordonsteknik
Grafisk, processteknik
Industri och produktion
Information- och kommunikationsteknik
Kemiteknik
Lantmäteriteknik
Livsmedelsteknik
Ljudteknik
Maskinteknik
Materialteknik
Medicinsk teknik
Miljö och energiteknik
Rymdteknik
Samhällsbyggnadsteknik
Teknisk fysik

DATA/IT

Den digitala utvecklingen fortsätter att gå framåt i snabb takt. När samhället digitaliseras behövs fler specialister inom området, kanske kan det vara du?

Inom Data och IT finns en mängd roliga och utvecklande jobb. Idag efterfrågas personer med kompetenser inom Data och IT inom de flesta branscher och företag. Vill du kanske jobba som systemutvecklare, med spelutveckling, IT-säkerhet eller webbdesign? Här finns många yrken för dig att välja mellan!


OMRÅDEN INOM DATA/IT:

CAD
Databas/Server/Nätverk
Datoranvändning
Programmering
Spelutveckling
Systemvetenskap
Webbdesign

BYGG/ANLÄGGNING/FASTIGHET

Inom bygg, anläggning och fastighet har du chansen att vara med och jobba för att vägar, broar, hus och andra anläggningar skapas på ett säkert och hållbart sätt.  

Vill du bli ledare för ett stort byggprojekt? Vill du ha ett jobb där du får vara på plats på en anläggning och jobba som hantverkare eller elektriker? Kanske vill du snarare ha en administrativ och planerande roll som arkitekt? Inom Bygg, anläggning och fastighet finns många yrken där din tekniska, driftiga och innovativa sida kommer väl till pass!

OMRÅDEN INOM BYGG, ANLÄGGNING OCH FASTIGHET:

Anläggning
Arkitektur
Bergteknik
Bygg
Byggnadsvård och skötsel
El
Fastighetsförvaltning
Kyl- och VVS teknik
Snickeri och trä
Svetsteknik

FORDON/BÅT/FLYG

Att ha ett jobb inom fordon, båt eller flyg är också typer av tekniska yrken. Med fokus på transport kan du hitta flera yrkesvägar att gå!

Vill du ha ett jobb inom transportsektorn? Kanske vill du jobba som flygledare, pilot, sjöbefäl eller truckförare? Oavsett vilken typ av fordon du väljer får du en vardag med rörliga arbetsdagar där du får se många nya platser. Har du ett intresse för fordon finns det ingen anledning att tveka på denna yrkesväg!


OMRÅDEN INOM FORDON/BÅT/FLYG:

Flyg
Järnväg
Körkort/Förarbevis
Sjöfart/Navigation

KÄNDES DETTA INTE SOM DU?

Känns det inte som att denna yrkesväg passar dig? Här kan du läsa om de andra yrkesvägarna.

Ekonomi, organisation & personal, Estetiska yrken, Humaniora, Hälsa, välmående & omsorg, KommunikationNaturvetenskap, Serviceyrken

Senast uppdaterad: 26 feb 2020

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön