Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot akutsjukvård

Högskolan i Borås
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Distans
60 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot akutsjukvård

Är du intresserad av människor som plötsligt insjuknat eller blivit skadade och trivs med att arbeta i en komplex akutmottagningsverksamhet med möjligheter till ständig utveckling? Som specialistsjuksköterska inom akutsjukvård möter du patienter och närstående i en mängd olika situationer och arbetet är utmanande, ofta i högt tempo. En specialistsjuksköterska inom akutsjukvård har en central roll i genomförandet av avancerade bedömningar av patienters tillstånd samt ställningstagande till vilken vård och omvårdnad patienten ska få. I ditt yrke leder och organiserar du vårdarbetet där du löser många olika typer av problem, då arbetssituationen är omväxlande. Under utbildningen tillägnar du dig fördjupade kunskaper för arbete inom specialområdet akutsjukvård. Områ¬det innefattar ett vårdarbete som kräver att du har både vårdvetenskaplig och medicinsk kunskap, samt organisations- och problemlösningsförmåga för att kunna planera och organisera akutsjukvård både i fredstid, vid höjd beredskap och krig. Undervisningen bygger på olika frågeställningar eller patientsituationer som du arbetar med och seminarier där olika teman avhandlas. Du inhämtar självständigt den teoretiska kunskapen, genom så kallat flipped classroom. I dina studier omsätter du teorin praktiskt främst genom verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Efter utbildningen kommer du att ha övat upp din förmåga att strukturerat bedöma de flesta patientgrupper och vidta lämpliga åtgärder beroende på situation. Verksamhetsförlagd utbildningUnder utbildningen är det sammanlagt nio veckors VFU vid två olika akutmottagningar. Under höstterminen sker VFU under tre veckor på en akutmottagning och sex veckor under vårterminen på en annan akutmottagning. Högskolan i Borås har genom avtal VFU-platser inom hela Västra Götalandsregionen. Du kan själv ordna med VFU utanför Västra Götalandsregionen om det finns möjlighet. Dock kan inte Högskolan i Borås garantera VFU på annan ort än vad som regleras i avtal. ArbetsmarknadEn specialistsjuksköterska inom akutsjukvård har en unik spetskompetens för olika befattningar inom akutsjukvård. Utbildning¬en skapar också möjlighet till andra karriärvägar inom både civil och militär akutsjukvård samt arbete i internationella uppdrag. Du kan också gå vidare till master- och forskarstudier.

Förkunskaper

Sjuksköterskeexamen om 180hp. Självständigt arbete (examensarbete) inom vårdvetenskap (G2E/C-nivå) 15hp. Giltig sjuksköterskelegitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås är en modern, framåtsträvande högskola centralt beläget i Borås. Endast tio minuter från resecentrum, med goda anknytningar till bland annat Göteborg, passar den även utmärkt för dig som vill pendla. På campus finner du moderna lokaler och...


Läs mer om Högskolan i Borås och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Borås



Recensioner

Det finns inga recensioner för Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot akutsjukvård

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön