Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Kvantitativ vetenskaplig metod

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Kvantitativ vetenskaplig metod

Anmälningskoder ht24För programstudenter: 43595För fristående studenter: 43613Kursen behandlar teori, metod och verktyg för kategorisering av observationer (data) och analys av samband, mönster, förklaringsgrad, signifikans. Data och metodik granskas och värderas med hänsyn till krav på underlag och utsagors bärkraft och relevans i samband med frågeställningar aktualiserade av deltagarnas forskningsfrågor. Kursen, som ingår i VAMAS (Masterprogram inom hälsovetenskap med inriktning folkhälsovetenskap) går på halvfart.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Akademisk grundexamen om minst 180 hp med valfritt huvudområde samt svenska B/SV.B2. Kursen kan läsas som programkurs och fristående kurs med behörighetskrav enligt ovan.
Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...

Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Highlights