Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Måltidskunskap och värdskap, Gastronomi I, Sommelleriehantverk

Örebro universitet, i Hällefors
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Måltidskunskap och värdskap, Gastronomi I, Sommelleriehantverk

Kursen erbjuder kunskaper som ger teoretisk insikt och praktisk erfarenhet om drycker och sommelierhantverk, på grundläggande nivå. Vi tränar på att metodiskt beskriva, bedöma och analysera dryckers karakteristik, samt att relatera dryckers egenskaper till stil, kvalitet och hållbarhet. Genomgående i kursen ingår moment som övar studenten att artikulera dryck med utgångspunkt i vetenskap, med fokus på yrkesmässigt sommelierhantverk genom estetiskt gestaltande. I kursen ingår en introduktion till övergripande frågor om ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet, samt till FN:s 17 globala hållbarhetsmål.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Hällefors

Förkunskaper

Grundläggande behörighet.
Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...

Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Highlights