Måltidskunskap och värdskap, Gastronomi I, Sommelleriehantverk
Örebro universitetMåltidskunskap och värdskap, Gastronomi I, Sommelleriehantverk
Kursen erbjuder kunskaper som ger teoretisk insikt och praktisk erfarenhet om drycker och sommelierhantverk, på grundläggande nivå. Vi tränar på att metodiskt beskriva, bedöma och analysera dryckers karakteristik, samt att relatera dryckers egenskaper till stil, kvalitet och hållbarhet. Genomgående i kursen ingår moment som övar studenten att artikulera dryck med utgångspunkt i vetenskap, med fokus på yrkesmässigt sommelierhantverk genom estetiskt gestaltande. I kursen ingår en introduktion till övergripande frågor om ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet, samt till FN:s 17 globala hållbarhetsmål.
Förkunskaper
Örebro universitet
Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...
Hitta till utbildaren
Örebro universitet
Recensioner
Det finns inga recensioner för Måltidskunskap och värdskap, Gastronomi I, Sommelleriehantverk
Jobb & Lön
Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?
Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.