Urban Ecology for the Development of Sustainable Living

SLU (Sveriges lantbruksuniversitet)
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
15 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans

Urban Ecology for the Development of Sustainable Living

Vill du bidra till utvecklingen av en hållbar framtid? Är du intresserad av hur man kan designa en stad för både människor och andra organismer? Undrar du hur växter och djur kan trivas i urbana miljöer? Denna tvärvetenskapliga distanskurs skulle kunna passa dig. Under de senaste decennierna är en av de största förändringarna på jorden att vild natur har omvandlats till mark som förvaltas av människor. Den snabba tillväxten av urbana områden har en extremt stor effekt på både människor och andra levande organismer. Urbana miljöer leder till en fragmentering av landskapet, men kan också utgöra habitat för de organismer som kan anpassa sig till stadsmiljön.I FN:s hållbarhetsmål nr 11 Hållbara städer och samhällen pekar man på att hållbar utveckling endast kan uppnås genom att vi transformerar hur vi designar och förvaltar urbana områden. I denna process måste vi ta hänsyn till ekologin både hos nyttoorganismer, tex pollinatörer, som kan vara en resurs för växtodling, och hos skadedjur som behöver hanteras.I denna kurs kommer vi att med hjälp av ett tvärvetenskapligt angreppssätt förbereda dig för att bidra till utvecklingen av hållbara städer, oberoende om din bakgrund är inom naturvetenskap eller samhällsvetenskap. Centralt för kursen är begreppen urban ekologi och hållbar hantering av skadegörare, samt design och skötsel av olika typer av grönområden (t.ex. parker, trädgårdar, golfbanor, stadsodlingar) som är praktiska och anpassningsbara för mänskliga aktiviteter.?

Förkunskaper

Kunskaper motsvarande minst 120 hp, varav minst 30 hp i ett av följande huvudområden: biologi, landskapsarkitektur, trädgårdsvetenskap, lantbruksvetenskap eller miljövetenskap, samt Engelska 6 eller motsvarande.

SLU (Sveriges lantbruksuniversitet)

SLU:s kunskap är på många sätt så nära livet. Vi arbetar med förutsättningarna för liv, livsbetingelserna för människor, djur och natur samt hur vi bäst förvaltar allas våra gemensamma naturresurser idag och i framtiden. Vår huvuduppgift är att genom högkvalitativ...


Läs mer om SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

SLU (Sveriges lantbruksuniversitet)



Recensioner

Det finns inga recensioner för Urban Ecology for the Development of Sustainable Living

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön