Visa allastudier.se som: Mobil

Projektledare Elinstallation

STI - Stockholms Tekniska Institut
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Distans
235 yh-poäng
Heltid
Stockholms Tekniska Institut

Projektledare Elinstallation

Projektledare Elinstallation

Distansutbildningen för dig som har arbetat som elektriker i minst två år och vill ta nästa steg i karriären. I rollen som projektledare är du med och ansvarar för projekt inom elinstallation och lär dig leda arbetslag. Det är just nu mycket stor efterfrågan av rollen på arbetsmarknaden då Sverige rekordsatsar på infrastruktur och andra byggprojekt.

Arbetsmarknad & yrkesroll

En projektledare inom elinstallation leder elinstallationsprojekt och har kompetens att ansvara över ett arbetslag som arbetar med elinstallationer.

Med examen i Projektledning Elinstallation får du möjligheter att utveckla dig inom en arbetsmarknad som blir alltmer betydelsefull för ett hållbarare samhälle. Det byggs mycket i Sverige och i alla projekt behövs el och någon som kan projektleda dessa arbeten, så rollen är högt eftertraktad.

Vår utbildning

Utbildningen är på distans med åtta stycken obligatoriska sammankomster på plats på Stockholms Tekniska Institut i Stockholm, på ca 2-3 dagar vid varje tillfälle. Då får du lärarledd undervisning av föreläsare från branschen, och gör studiebesök.

Däremellan sker undervisning via lärplattformen genom föreläsningar, studieanvisningar, interaktiva e- kurser, digitala diskussionsforum, studiehandledning i grupp och enskilt, självstudier med handledarstöd, projektarbeten, laborationer och studiebesök. Utbildningen är på heltid vilket innebär att du behöver lägga lika mycket tid som på en platsbunden utbildning men merparten av tiden består av självstudier.

Distanskurserna gör du via webben på vår digitala lärplattform men du kan också välja att sitta i STI:s lokaler och studera. LIA-kurserna är på heltid ute på en arbetsplats i 10 veckor under två tidsbestämda perioder.

Du får lära dig att leda elinstallationsprojekt med fokus på både arbetsledning, ekonomi och kvalitetsaspekter. Du fördjupar dina kunskaper inom elinstallationer, elmaskiner, elkraft och installationsteknik och får den teoretiska kompetensen för auktorisation lågspänning (AL).

För att lyckas med din utbildning på Stockholms Tekniska Institut krävs det att du är driven, engagerad och nyfiken. Du har själv ansvar över dina studier när det gäller till exempel självstudier eller områden inom utbildningen du vill fördjupa dig i.

Förkunskaper

Behörighet

För att vara behörig behöver du:

  • Grundläggande behörighet för Yrkeshögskolan. 
  • Godkänt betyg i Svenska 1/A, eller Svenska som andraspråk (SVASVA01 eller högre)
  • Yrkeserfarenhet som installations- eller serviceelektriker i minst två år på heltid (exklusive lärlingsåret)
  • Slutbetyg från motsvarande gymnasieskolan eller gymnasial vuxenutbildning

    med lägst betyg E (eller betyg G) i kurserna:

  • Praktisk ellära, 100p (eller Ellära A samt Växelström trefas A) eller motsvarande teknisk kompetens/erfarenhet.
  • Elinstallationer, 200p
  • Matematik 2a, b eller c, 100p (eller Matematik B)

eller:

  • Motsvarande kunskaper och färdigheter, förvärvade inom exempelvis annan utbildning eller yrkeserfarenhet.

Urval sker genom särskilt prov.

Saknar du behörigheten som krävs?

Om du saknar formell behörighet kan du anmäla dig till behörighetstester. Vi erbjuder även preparandkurser och webbkurser i vissa ämnen.

STI - Stockholms Tekniska Institut

Ta steget till ett bra jobb och en hållbar karriär!

Var med och skapa framtidens samhälle och gör ny teknik och innovation till din vardag. Utbilda dig till ingenjör, utvecklare eller projektledare med stort fokus på hållbarhet och digitalisering.  På Stockholms Tekniska Institut (STI) får du en utbildning som leder...


Läs mer om STI - Stockholms Tekniska Institut och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Projektledare Elinstallation
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

STI - Stockholms Tekniska InstitutRecensioner

Det finns inga recensioner för Projektledare Elinstallation

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Projektledare Elinstallation från STI - Stockholms Tekniska Institut, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön