Epidemiologisk utveckling, smittsamma sjukdomar och folkhälsa

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Stockholm
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Stockholm

Epidemiologisk utveckling, smittsamma sjukdomar och folkhälsa

Epidemier och andra smittsamma sjukdomar påverkar befolkningens hälsa på ett flertal sätt. Förutom direkta effekter av infektionen, kan epidemin och dess hantering också ha indirekta och långsiktiga konsekvenser för människors hälsa och välbefinnande. I denna kurs ges en folkhälsovetenskaplig introduktion till epidemiska sjukdomar och det komplexa arbete som hanteringen av epidemier innebär. Bekämpning av epidemier och pandemier kräver en samordnad insats från en rad olika samhällsaktörer. För att studera detta bidrar epidemiologiska, medicinska, sociologiska, statsvetenskapliga och historiska perspektiv till att skapa en mångfacetterad bild av epidemiers direkta och indirekta effekter på folkhälsa. Genom att erbjuda en översikt över dessa perspektiv syftar kursen till att ge studenten en grundläggande förståelse för olika epidemiska sjukdomars effekt på befolkningens hälsa, men också till att positionera folkhälsovetenskapen som en tvärvetenskaplig disciplin med potential att sammanföra dessa olika synsätt.

Förkunskaper

Engelska 6. 30 hp inom huvudområdet folkhälsovetenskap, eller 30 hp inom huvudområdet sociologi, psykologi, statsvetenskap, pedagogik, kriminologi, socialt arbete, medicin, omvårdnad eller motsvarande.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Epidemiologisk utveckling, smittsamma sjukdomar och folkhälsa

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön