Visa allastudier.se som: Mobil

Diplomerad Kostrådgivare - komvux

Sverigehälsan
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
1 termin
Heltid
CSN-berättigad
Svenska
Klassrum
Startdatum: 2021-09-20 - Stockholm
Sverigehälsan

Diplomerad Kostrådgivare - komvux

Intresset och medvetenheten för kost och hälsa är idag större än någonsin. Våra kostvanor har stor påverkan på vår hälsa och vårt sätt att fungera. God kost och hälsa ska vara tillgängligt för alla och med vår kostrådgivarutbildning kan du hjälpa andra till förändring och sunda kostvanor.

Vår kostrådgivarutbildning har en psykologisk inriktning – hur våra tankar, känslor och beteenden styr våra kostvanor. Vi lägger stor vikt vid det rådgivande samtalet. Du får inte bara kunskaper, utan lär dig att förmedla kostlära på ett sätt som når fram till människor med olika behov och förutsättningar oavsett om det handlar om träning, övervikt eller stress.

Vår utbildning baseras på aktuell forskning. Du lär dig att ge kostråd utifrån välgrundad vetenskap och att kritiskt granska myter som finns om kost. Du får även arbeta med konkreta fall samt öva på kostrådgivning med faktiska klienter under handledning.

Alla våra föreläsare är yrkesverksamma inom sina respektive områden, vilket garanterar att våra utbildningar håller hög kvalitet och att innehållet är aktuellt och uppdaterat.

Utbildningen ges på halvdistans under en termin, vilket innebär obligatoriska träffar på skolan två dagar vid sex tillfällen och studier på distans övrig tid.

Ur innehållet: 

  • Kostrådgivning: kost- och näringslära
    • Här läser vi bland annat: hur levnadssätt, föreställningar och sociala mönster påverkar hälsan, kostrådgivning, kostanalys, näringsämnen, matsmältningen, kost och idrott samt att vi gör ett klientarbete under handledning.
  • Kognitiv pedagogik – kostens psykologi
    • Här ingår studier om det kognitiva förhållningssättet samt arbetsmetod, om tankar, känslor och beteenden, schemamodellen, tankefällor och förändringsarbete.
  • Hälsopedagogik – att kommunicera hälsa
    • Detta moment handlar om hälsorelaterade levnadsvanor, frisk- och riskfaktorer, metoder för att analysera människors hälsotillstånd samt interaktion och kommunikation i samarbete och möten med människor.

För mer ingående information, läs mer på sverigehalsan.se

Förkunskaper

För att antas till kostrådgivarutbildningen bör du ha viss arbetslivserfarenhet och ett intresse för att utveckla kost och hälsa hos dig själv och andra.

Kostnader

Utbildningen kan finansieras via kommunens vuxenutbildning på flera platser i landet. För mer information, se sverigehalsan.se/vux eller beställ mer information.

Om kommunen beviljar din ansökan har du möjlighet att ansöka om studiemedel via CSN.

Utbildningen kan även sökas privat, läs mer här.

Fortsatta studier

Sverigehälsan

Sverigehälsan - landets ledande utbildningar inom hälsa, friskvård, psykoterapi och socialt behandlingsarbete Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Diplomerad Kostrådgivare - komvux
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Sverigehälsan

Recensioner

Det finns inga recensioner för Diplomerad Kostrådgivare - komvux

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomerad Kostrådgivare - komvux från Sverigehälsan, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön