Visa allastudier.se som: Mobil

Cert. Kost och Träningskonsult

The Academy
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Göteborg, Malmö, Stockholm
468 timmar
Deltid
85 500 SEK inkl. moms
Kommande starter

Plats & start


Stockholm
85 500 SEK
2022-09-21

Göteborg
85 500 SEK
2022-10-26

Malmö
85 500 SEK
2022-10-26

Stockholm
85 500 SEK
2022-12-14

Videoreportage

tränings-konsult

Cert. Kost och Träningskonsult

Certifierad Kost- och Träningskonsult: Den kompletta PT-utbildningen

The Academy erbjuder den kompletta utbildningen för dig som vill ha träning, kost, hälsa och friskvård som yrke.

Cert. Kost- och träningskonsult utbildning ger dig den kompetens som idag efterfrågas för ett yrke i träningsbranschen, där fördelningen mellan träning, kost och allmänhälsa är jämn.

Genom att välja vårt programpaket Cert. Kost & Träningskonsult får du fem yrkesutbildningar i en. Det innebär att du erhåller licenser som både Personlig tränare och Kostrådgivare, men även kan titulera dig Hälsokonsult. Bredden gör dig attraktiv på marknaden och skapar unika möjligheter för att driva egen verksamhet i framtiden.

Börja jobba efter din utbildning

The Academy är en av Sveriges få helt oberoende utbildningsorganisationer och det tillsammans med utbildarteamets expertkunskaper och unika kompetens gör att en The Academys-licens alltid står med högst upp på listan hos arbetsgivarna. Varje sig du vill jobba som personlig tränare på en kedja, SATS, Nordic Wellness, Fitness24Seven, för att bara nämna några, eller om du vill jobba som egen företagare, så kommer din The Academy-licens att ge dig de förutsättningar du behöver.

Din certifiering - Cert. kost- & träningskonsult!

En licensutbildning från The Academy står högt i kurs inom träningsvärlden. Den kommer att hjälpa dig att bli en självständig, kreativ och flexibel instruktör. The Academys Certified Licens är en kvalitetssäkring, ett bevis, på att du har de grundläggande kunskaper som krävs för att arbeta som instruktör/tränare/ledare inom träning och hälsa. Du erhåller FRISK- licens (nationell licens) samt Europe Active (internationell licens)

För att få din licens, testas dina kunskaper via teoretiska och praktiska prov i slutet av din utbildning. Examinationen är obligatorisk för alla som vill få en The Academy-licens. 

Varför välja The Academy?

Bli licensierad

Behov på

arbetsmarknaden

Samarbete med branscher

Förkunskaper

Ingen förkunskap krävs, utan förkunskaperna hjälper vi dig att få genom "My School" - vår digitala portal. Här förbereder du dig inför utbildningsstarterna, samt att du kommer att få det digitala kursmaterialet skickat till dig ca två veckor innan start.

Examen & Intyg

Efter respektive utbildning erhåller du ett kursintyg, 100% närvaro på respektive del krävs. När du är godkänd på de teoretiska och praktiska examinationerna i samband med Lic. Träningsinstruktör, Lic. Personlig Tränare och Lic. Kostrådgivare så erhåller du även licensdiplom för dessa tre utbildningar. När du sedan även genomfört Hälsokonsultutbildningen så tilldelas du din Certifiering som Kost- och Träningskonsult.

Kostnader

Paketpris för utbildningsprogrammet - 85 500 kr inkl. moms (ord. pris 104 938 kr inkl. moms om du anmäler dig till modulerna fristående)

Delbetalning: I samarbete med Human Finans erbjuder vi dig olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Låna räntefritt och dela upp din betalning upp till 24 månader

I priset ingår:

 • förstudier 
 • 5 utbildningar 
 • utbildningsmaterial till samtliga utbildningar
 • teoretiska och praktiska examinationer vid utbildningarna Teoretisk Grundutbildning, Lic. Träningsinstruktör, Lic. Personlig Tränare samt Lic. Kostrådgivare
 • utbildningsintyg vid samtliga utbildningar
 • licensintyg vid godkända examinationer för Träningsinstruktör, Personlig Tränare och Kostrådgivare.
 • möjlighet till vägledning
 • certifieringsintyg efter genomgången utbildning med samtliga examinationer godkända

Kursinnehåll

Utbildningsprogrammet utgörs av fem moduler:

 • Anatomi, fysiologi och träningslära, modul 1
 • Lic. Träningsinstruktör, modul 2
 • Lic. Personlig tränare, modul 3
 • Lic. Kostrådgivare, modul 4
 • Hälsokonsult, modul 5

Omfattning:

 • 298 timmar onlinestudier i vår digitala utbildningsportal My School
 • 64 timmar digital lärarledd undervisning
 • 25 dagar lärarledd undervisning i fysiskt klassrum.

Du väljer själv i hur tät följd du önskar gå de olika stegen. Vanligt är att slutföra utbildningen inom sex till 18 månader. Efter avslutad utbildning blir du Certifierad Kost- och Träningskonsult. 

Reportage

Att jobba som PT på SATS!

Mikael Wedin är PT-Specialist på SATS. Vi satte oss ned med honom och tog upp de frågor som många nyexaminerade Personliga Tränare vill ha svar på.  Därför valde jag The Academy: Elin Andersson

Det bästa har definitivt varit att stöta på så många fantastiska människor. Klasskamrater med brinnande intressen och ambitioner, och mycket kompetenta, kunniga och stöttande lärare!Sociala medier

The Academy

The Academy - Yrkesutbildningar inom träning och hälsa

The Academy är din utbildningsleverantör inom träning och hälsa. En bransch i utveckling, arbetsmiljöer som rymmer kreativitet, omväxlande arbetsuppgifter och positiva människor – det finns många anledningar att välja ett yrke inom träning och hälsa idag. Det märks på utbildningsorganisationen...


Läs mer om The Academy och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Cert. Kost och Träningskonsult
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

The AcademyRecensioner

Det finns inga recensioner för Cert. Kost och Träningskonsult

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Cert. Kost och Träningskonsult från The Academy, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön