Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Migration och hälsa

Längd
5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Migration och hälsa

Denna kurs utforskar de komplexa aspekterna av migration och dess påverkan på hälsa. Kursen är uppdelad i fyra teman: Introduktion till migration och hälsa, Intersektionalitet och hälsoskillnader, Migranters tillgång till hälso- och sjukvård och sociala tjänster, samt Att främja migranters hälsa. Målet är att främja en djupgående förståelse för de utmaningar som människor på flykt möter under migrationsprocessen. Kursen lyfter även fram migration som en central social bestämningsfaktor för hälsa.

Kursen undersöker olika dimensioner av migration som kan påverka hälsa. Genom ett intersektionellt ramverk får deltagarna insikt i hur olika ojämlikhetsdimensioner samverkar och påverkar hälsa och tillgång till tjänster. Kursen betonar också de viktiga roller som nationella och internationella lagar samt migrationspolitik har i att forma migranters hälsa, inklusive deras tillgång till hälso- och sjukvård och andra grundläggande välfärdstjänster. Kursen uppmuntrar till ett integrerat förhållningssätt för att möta de varierande behoven hos migrantpopulationer och utforskar strategier för att tillhandahålla effektiv vård och stöd.

 

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

För att bli antagen till kursen måste sökande ha minst 90 högskolepoäng inom hälso- och sjukvård, socialt arbete, samhällsvetenskapligt eller beteendevetenskapligt ämnesområde. Engelska och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier.
Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Highlights