Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi

Uppsala universitet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Uppsala
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi

Skapa framtidens industri med intelligenta maskiner, hållbara produkter och effektiva lösningar. Utveckla nya innovativa koncept, ha världen som arbetsmarknad och få samtidigt en framtidssäker yrkesexamen. Ta första steget till en mångsidig och spännande karriär genom att läsa civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi.

Programmet sammanför tre stora kunskapsområden - teknik, ekonomi och datavetenskap. Den breda kompetensen är viktig för att du ska kunna hantera komplexa och utmanande problem i ditt framtida yrkesliv. Du lär dig till exempel att utveckla och leda utvecklingen av nya innovativa hållbara produkter, processer och tjänster.

Du får en stabil, bred kunskapsbas inom industriell ekonomi och spetskompetens inom valda delar av fältet. Samtidigt tränar du dina förmågor som ledare och studerar tillämpad datavetenskap för industri, särskilt industriell analys (industrial analytics) och hållbar affärsutveckling. Du lär dig industriell systemanalys, avancerad databehandling och etiskt tänkande.

Programmet leder till en civilingenjörsexamen. Undervisningen sker huvudsakligen på svenska.

Många civilingenjörer i industriell ekonomi inleder sina karriärer som projektledare, verksamhetsutvecklare eller lednings- och organisationskonsulter. Som industriell ekonom kan du arbeta inom de flesta yrkesroller och organisationer i det privata näringslivet och den offentliga sektorn. Svensk industri har ett mycket stort behov av kvalificerade ingenjörer med samlad kunskap i teknik, ekonomi och datavetenskap.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Matematik E

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön