Ett hälsofrämjande perspektiv på vardagslivets aktiviteter

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

Ett hälsofrämjande perspektiv på vardagslivets aktiviteter

Kursen ger dig övergripande kunskap om vardagens aktiviteter och dess komplexitet liksom om relationen mellan aktivitet och hälsa/välbefinnande. Fokus är på det hälsofrämjande och vad individer kan göra för att främja hälsa och välbefinnande ur ett aktivitetsperspektiv.

Kursen riktar sig till dig som vill ha en introduktion till arbetsterapi och aktivitetsvetenskap med fokus på hälsofrämjande aktiviteter i vardagen.

Distanskursens uppläggKursen har två obligatoriska kursträffar i Uppsala, vilka ligger vid kursens uppstart och avslut. Utöver det tillkommer en obligatorisk träff som är digital. Ytterligare fem ej obligatoriska träffar (digitalt) ges, företrädesvis tisdagar jämna veckor kl. 15.00- 17.00.

Kommunikationen mellan lärare och studenter sker via Studium. Dator med internetuppkoppling samt webbkamera och headset krävs för deltagande i kursen. Redovisning av inlämningsuppgifter sker vid två webbaserade tillfällen samt vid den sista kursträffen i Uppsala.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Ett hälsofrämjande perspektiv på vardagslivets aktiviteter

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön