Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Hälsopolitik och hälsoekonomi

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Hälsopolitik och hälsoekonomi

Kursen behandlar den svenska hälso- och sjukvårdens organisation och finansiering, hälso- och sjukvård i andra länder, hälsoekonomiska grundbegrepp och hälsoekonomisk utvärdering.

Distanskursens upplägg: Kursen innehåller fem obligatoriska träffar via Zoom (dagtid) samt några icke obligatoriska föreläsningar per vecka (också dagtid).

Kursen omfattar- 1 introduktionsföreläsning till kursen- 13 föreläsningstillfälle (cirka 2 timmar/föreläsning)- 4 obligatoriska seminarier (crika 2 timmar/seminarium)- 1 introduktionsföreläsning till slutuppgiften- 1 obligatoriskt seminarium för presentation av slutuppgiften.

Slutuppgiften tar formen av ett individuellt arbete och kommer att redovisas både skriftligt och muntligt. I den mån det är möjligt försöker vi att schemalägga alla undervisningstillfällen på samma veckodagar (cirka 1-2 föreläsningar 2 dagar i veckan). Undervisning sker via Zoom och kommunikation mellan studenter och lärare sker via lärplattformen i Studium. För att läsa kursen krävs en dator med internetanslutning samt webbkamera och headset. Vissa moment kan komma att ges på engelska.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

60 hp inom medicinsk, samhällsvetenskaplig eller farmaceutisk fakultet.
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights