Event & project manager

Campus Åre/Åre kommun
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Åre
400 yh

Event & project manager

Detta är en tvåårig utbildning.
Det är en utbildning som leder till arbete inom den växande eventbranschen som finns inom sport, musik, festivaler, företagsevent och marknadskommunikation.
Det är en utbildning som utvecklats för att motsvara den kompetens som efterfrågas.

Under de 16 år som eventutbildningen funnits har kravbilden på studenterna efter avslutad utbildning ökat. Det ställs större krav på professionalitet och krav på att de ska kunna ta personalansvar och leda arbetet i projektgrupper. Det ställs också högre krav ifrån beställaren, både ekonomiska och administrativa.
Kunden vill i dag se en utvärdering av sin satsning, se att deras pengar placeras "på rätt sätt" s.k. ROI (return of investment).

Vill du driva projekt och event är detta din utbildning. I nära samverkan med de stora tävlingar och event som sker i Åre och Östersund har du goda möjligheter att skaffa dig erfarenheter och kompetens för att driva egna event i framtiden.
En viktig del i utbildningen är den arbetsplatsförlagda delen som skapar stora möjligheter till lärande men också ger studenterna en chans att skapa sig egna kontaktnät.

Under utbildningen läser du eventspecifika ämnen som eventjuridik, säljteknik event, säkra event och eventdesign, tillsammans med huvudämnen som projektledning, marknadskommunikation, affärsekonomi och branschkunskap. Du läser teori i skolan blandat med praktik på event i Åres närhet.

Vid avslutad utbildning kan du söka arbete på eventbolag, idrottsevenemang, kulturella organisationer eller inom större företags eventavdelningar.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:

1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.

2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1.

3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.

4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Campus Åre/Åre kommun

Campus Åremed LärCentrum är en bra studiemiljö för dig som trivs nära naturen, mängder av aktiviteter och massor av event. I nära samverkan med företag får du bra framtismöjligheter med våra utbildningar riktade mot branschen. På LärCentrum finns möjligheter för...


Läs mer om Campus Åre/Åre kommun och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Campus Åre/Åre kommun

Recensioner

Det finns inga recensioner för Event & project manager

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön