Vildmark & äventyrsguide

Campus Åre/Åre kommun
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Åre
280 yh

Vildmark & äventyrsguide

Vill du arbeta i naturen med äventyren?

Vill du dessutom dela med dig av dina erfarenheter och leda andra i deras äventyr? Då är detta en utbildning för dig. Åre vildmark och äventyrsguide är en gedigen yrkeshögskoleutbildning som grundar sig på branschbehov och där en stor del av utbildningen är förlagd till företag. Det ger dig praktiska kunskaper och erfarenheter som gör att du kan leda människor i naturen på ett säkert och trevligt sätt. Du blir säker för att kunna leda andra. Du har under utbildningen goda möjligheter att skapa dig ett eget nätverk inom branschen.

Vi gör dig redo

Utbildningen syftar till att du ska bli vildmark- och äventyrsguide. Vi tänker oss att du efter utbildningen jobbar som guide/instruktör/organisatör inom natur och friluftsliv, som säkerhetsansvarig eller med skadeomhändertagande i terräng, i ledande befattning vid friluftsliv och upplevelser. Utöver ledarskap och friluftsliv behöver du också en god förståelse för entreprenörsrollen i branschen. Upplevelseturism är en bransch som växer både i landet och internationellt, vi gör dig redo!

Är du beredd?

Du måste vara beredd på fysiskt krävande studier. Vi vandrar dagsetapper med tung packning i fjällterräng, vadar och simmar i kallt vatten. Vi fortsätter på turskidor på vintern med vintertältning och snöbivacker samt isvaksträning. Du behöver en god fysik för att orka och kunna hänga med. Som blivande guide behöver dessutom du ha goda förutsättningar att klara fjälledarnormens moment.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:

1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.

2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1.

3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.

4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Campus Åre/Åre kommun

Campus Åremed LärCentrum är en bra studiemiljö för dig som trivs nära naturen, mängder av aktiviteter och massor av event. I nära samverkan med företag får du bra framtismöjligheter med våra utbildningar riktade mot branschen. På LärCentrum finns möjligheter för...


Läs mer om Campus Åre/Åre kommun och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Campus Åre/Åre kommun

Recensioner

Det finns inga recensioner för Vildmark & äventyrsguide

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön