Masterprogrammet i folkhälsovetenskap - inriktning Hälsofrämjande arbete och prevention

Karolinska institutet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Solna
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Solna

Masterprogrammet i folkhälsovetenskap - inriktning Hälsofrämjande arbete och prevention

Folkhälsovetenskap handlar om att främja hälsa och livskvalitet, förebygga sjukdom samt att förbättra hälsosystem. Masterprogrammet i folkhälsovetenskap är multidisciplinärt och har ett globalt perspektiv. 

Programmet har två inriktningar:- Folkhälsoepidemiologi. Inriktningen har fokus på tillämpad epidemiologi, för att utveckla dina färdigheter i att beskriva, analysera och reflektera över olika typer av folkhälsoproblem och utvärdera åtgärdsinriktade insatser samt i kritisk granskning av epidemiologiska studier. - Hälsofrämjande arbete och prevention. I denna inriktning ligger tonvikten på att tillämpa metoder för hälsofrämjande arbete och prevention, för att utveckla dina färdigheter i att planera, utveckla, genomföra och utvärdera hälsofrämjande och förebyggande interventioner på såväl individ som strukturell nivå. 

Förkunskaper

Kandidat- eller yrkesexamen om minst 180 hp inom folkhälsovetenskap, hälso- och sjukvård eller relevant samhällsvetenskapligt ämnesområde. Dessutom krävs Engelska B/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Examen & Intyg

Masterexamen

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogrammet i folkhälsovetenskap - inriktning Hälsofrämjande arbete och prevention

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön