Visa allastudier.se som: Mobil

Undersköterska yrkesutbildning Sandviken

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI
Sammanfattning
Yrkesvux
Distans, Falun
Varierande
CSN-berättigad
Utbildning KUI

Undersköterska yrkesutbildning Sandviken

Vill du arbeta med människor som är i behov av vård, omsorg, stöd eller service? Då ska du arbeta som undersköterska inom vård och omsorg. Denna yrkesutbildning på distans ger dig kompetens att arbeta som undersköterska, personlig assistent, stödassistent eller skötare inom psykiatrisk vård.

Upplägg

Omfattning

  • Grundläggande kurser 900 poäng
  • Fördjupning 500 poäng

Studieform - Distans
Undersköterska yrkesutbildning Sandviken erbjuds enbart på distans. Distansstudier innebär att du arbetar självständigt i skolans webbaserade lärplattform, där du kommunicerar med dina lärare, lämnar in uppgifter och hittar material som hör till kurserna. Vissa obligatoriska praktiska moment samt examinationer genomförs på plats i Sandviken vid ca 1 tillfälle per månad alternativt vid Falun UtbildningsCenter. I vissa kurser ingår även praktik på en arbetsplats (APL).

Fördjupningar

En bit in i utbildningen väljer du en inriktning du vill specialisera dig inom. Samtliga inriktningar ger dig formell undersköterskekompetens. Du kan välja mellan:

Inriktning Äldreomsorg
Du får kompetens att arbeta som undersköterska inom hemtjänst och på särskilda boenden för äldre. Du arbetar med att stödja personer att leva ett så självständigt liv som möjligt genom att hjälpa till med dagliga rutiner, som städning, tvättning och matlagning, lägga om sår, linda ben och hjälpa personen att ta sin medicin. Arbetsgivare är till exempel hemtjänstföretag eller särskilda boende för äldre.

Inriktning Psykiatri
Du får kompetens att arbeta som skötare inom psykiatrisk vård på en psykiatrisk vårdavdelning, öppenvårdsavdelning eller inom integrerad psykiatrisk vård eller i brukarens hem. Du kan arbeta inom barn, vuxen- eller äldrepsykiatri.

Inriktning Funktionsvariation
Du får kompetens att arbeta som personlig assistent, boendestödjare eller stödassistent.
Som personlig assistent arbetar du med att ge stöd i vardagen åt personer som har en funktionsnedsättning. Som stödassistent arbetar du med att ge pedagogiskt stöd och omsorg för att främja den ”brukarens” förmågor och självständighet. Som boendestödjare eller boendeassistent arbetar du med att motivera och stödja funktionshindrade personer som har eget boende. 

Arbetsplatsförlagt lärande – APL

I vissa kurser ingår APL, arbetsplatsförlagt lärande. Den genomförs på en arbetsplats med stöd av handledare och lärare. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet och möjlighet att bygga nätverk, vilket ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Videoreportage

Så ansöker du

Du ansöker till skolans utbildningar via Centrum för Vuxnas lärande (CVL) i Sandviken.

Du som redan har relevant och färsk yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom skolans utbildningsområden kan validera din kompetens. Det innebär att skolan dokumenterar dina tidigare kunskaper och erfarenheter så att du inte behöver läsa det du redan kan. Det är en bra möjlighet för dig som snabbare vill få en formell kompetens.

Förkunskaper:

Godkänt betyg i svenska grund/Svenska som andraspråk grund eller motsvarande.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial.

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola och fritidsverksamhet Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet KUI och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Undersköterska yrkesutbildning Sandviken
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Kompetensutvecklingsinstitutets Facebook

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Undersköterska yrkesutbildning Sandviken, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön