Visa allastudier.se som: Mobil

Undersköterska yrkesutbildning Tierp

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI
Sammanfattning
Yrkesvux
Distans, Uppsala
72 veckor
CSN-berättigad
Kommande starter
Uppsala
mars 2020 
juni 2020 
augusti 2020 
Utbildning KUI

Undersköterska yrkesutbildning Tierp

Undersköterska yrkesutbildning Tierp är en utbildning på distans för dig som vill arbeta som undersköterska, vårdare, personlig assistent, boendestödjare eller skötare inom psykiatrin. Samtliga inriktningar leder till formell undersköterskekompetens. Du som redan arbetar inom vård och omsorg kan läsa enstaka kurser ur utbildningen för att fördjupa och bredda din kompetens.

Vill du arbeta med människor? Vill du öka dina möjligheter till jobb? Studera Undersköterska yrkesutbildning Tierp som ger dig en gedigen grund att arbeta som t.ex. undersköterska eller studera vidare.

Omfattning

För att erhålla en formell undersköterskekompetens krävs minst 1400 poäng inom vård- och omsorgsämnen.

Baskurser, 1200 poäng (50 veckor)
Fördjupningskurser, 450 poäng (20 veckor)

Innehåll

Baskurser
Du får grundläggande kunskaper inom vård och omsorg. I kursen Vård och omsorgsarbete 1 har du APL (praktik) 4-5 veckor. Du övar på praktiska moment som exempelvis puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning och HLR (hjärt- och lungräddning).

Fördjupningskurser

Till fördjupningsdelen väljer du en inriktning du vill specialisera dig inom. Samtliga inriktningar leder till en formell undersköterskekompetens. Du kan välja mellan: 

  • Hälso- och sjukvård
  • Äldreomsorg
  • Funktionsnedsättning
  • Psykiatri
  • Socialt behandlingsarbete

Studieform Distans

Obligatorisk träff på startdagen - Utbildningen startar med en obligatorisk träff på Uppsala UtbildningsCenter. Lokalen ligger centralt i Uppsala. 

Du arbetar i skolans webbaserade lärplattform som du har tillgång till dygnet runt via internet. Där kommunicerar du med dina lärare, lämnar in uppgifter och hittar material till kurserna. Du är också välkommen till öppen studieverkstad på Uppsala UtbildningsCenter där du kan få handledning av lärare. Obligatoriska praktiska övningar och kursexamination genomförs på Uppsala UtbildningsCenter. 

Praktik – APL

Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Den är en naturlig del av din yrkesutbildning. Din praktik genomför du på en arbetsplats med stöd av handledare och lärare. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet och möjlighet att bygga nätverk, vilket ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Videoreportage

Så ansöker du

Du ansöker via vuxenutbildningen i Tierps kommun. När du gör ansökan fyller du i kurserna som sträcker sig inom den sökperiod som finns.

Har du redan yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom vård och omsorg kan du validera din kompetens. Det innebär att skolan dokumenterar dina tidigare kunskaper och erfarenheter så att du inte behöver läsa det du redan kan.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial.

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola och fritidsverksamhet Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet KUI och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Undersköterska yrkesutbildning Tierp
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Kompetensutvecklingsinstitutets Facebook

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet KUI

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Undersköterska yrkesutbildning Tierp, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön