Måltidskunskap och värdskap, Gastronomi II, Sommelleriehantverk
Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om drycker, provningstekniker, mat- och dryckeskombinationer samt betydelsen av måltidsrummets utformning (utensilier, möblering). Ingår gör även kalkylering, prissättning av menyer och vinlistor utifrån ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsperspektiv. Kursen innebär att du fördjupar dina hantverkspraktiska färdigheter genom matsals- och sommelierhantverkslaborationer. Dessa delar förmedlas i de två delkurserna Sommelierhantverk 7,5 högskolepoäng samt Måltidskombinationer och kalkylering, 7,5 högskolepoäng.Kursen är en påbyggnadskurs till kursen Gastronomi I, Sommelierhantverk, grund 7,5 hp.
Kommande starter
1 tillgängligt startdatum
Förkunskaper
Örebro universitet
Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...
Highlights