Maten i dagens och morgondagens samhälle - en introduktion
SLU (Sveriges lantbruksuniversitet)Maten i dagens och morgondagens samhälle - en introduktion
Kursen är också möjlig att läsa på distans.Äter man sig frisk, eller sjuk? Hur konsumerar vi mat i dagens samhälle? Vad skall vi äta för att må bra? Om det finns äkta mat finns det då också oäkta mat?Hur produceras mat idag i jordbruket, och vad gör livsmedelsindustrin? Hur är det med matsvinnet - är det konsumenterna som slänger mest? Hur skall man tänka beträffande påverkan på klimatet? Hur ser framtiden ut för matproduktion i stadsmiljö och på landsbygd, och hur påverkas landskapet? Kursen kommer att behandla och diskutera matproduktion och konsumtion ur flera olika vetenskapliga perspektiv och sätta samman dessa till en helhet.Kursen ger en översikt över matkultur och matproduktion idag, och behandlar hur mat produceras, samt hur olika sätt att producera, hantera och processa påverkar matens kvalitet och näringsinnehåll. Hur konsumenters matval påverkar hälsan behandlas, liksom matens påverkan på människors relationer och mentala hälsa, samt betydelsen av säkra livsmedel. Ekonomiska aspekter belyses genom värdekedjan av mat och relationer mellan olika aktörer. Kursen ger även en orientering i möjliga framtida utvecklingsmöjligheter av matproduktion i urban miljö och på landsbygd och dess påverkan på landskapets utformning.
Förkunskaper
SLU (Sveriges lantbruksuniversitet)
SLU:s kunskap är på många sätt så nära livet. Vi arbetar med förutsättningarna för liv, livsbetingelserna för människor, djur och natur samt hur vi bäst förvaltar allas våra gemensamma naturresurser idag och i framtiden. Vår huvuduppgift är att genom högkvalitativ...
Hitta till utbildaren
SLU (Sveriges lantbruksuniversitet)
Recensioner
Det finns inga recensioner för Maten i dagens och morgondagens samhälle - en introduktion
Jobb & Lön
Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?
Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.