Visa allastudier.se som: Mobil

Specialistundersköterska inom palliativ vård

Hermods YH
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Distans
2 år
Deltid
CSN-berättigad
Distans
Startdatum: Höst 2021 - Distans
Specialistundersköterska inom palliativ vård utbildning

Specialistundersköterska inom palliativ vård

Befolkningen lever allt längre och det ställs högre krav för att få arbeta med människor i livets slutskede. Därför finns det en stor brist på specialistundersköterskor med kunskap inom palliativ vård. Det här är ett yrke för dig som vill se till så att människor får det så bra som möjligt i slutet av deras liv. Denna utbildning kommer bland annat ge dig kunskap om etiska dilemman, döendets olika stadier och stöd åt anhöriga. Den här utbildningen passar dig som arbetar inom vården och som vill få specialistkunskap inom ett av vårdens viktigaste områden. 

Efter utbildningen

Efter utbildningen har du specialistkompetens inom palliativ vård och har kunskap om dess organisation och arbetssätt. Du kan identifiera vård- och omsorgsbehov hos patienter och närstående utifrån fysiskt, psykiskt och socialt perspektiv samt agera utifrån ett etiskt förhållningssätt. Du har koll på medicintekniska lösningar för att öka livskvaliteten hos dina patienter samt hantera kriser som kan uppstå i samband med vård i livets slutskede. Du kan utföra palliativ vård på sjukhus, vårdhem men även i hemmet. 

Innehåll och upplägg

Denna utbildning bedrivs på distans och på halvfart (cirka 20 timmars studietid per vecka) med 1-2 schemalagda lektioner i det digitala klassrummet, resterande tid ägnas åt självstudier och grupparbete.

Förkunskaper

Ansökan är öppen mellan den 10 februari och 5 maj. Du ansöker via vår hemsida. 

För att söka till utbildningen krävs att du har grundläggande behörighet vilket motsvarar en gymnasieexamen samt följande förkunskaper eller motsvarande:

  • Medicin 1  
  • Psykologi 1  
  • Vård- och omsorgsarbete 1  
  • Vård- och omsorgsarbete 2  
  • 1 års yrkeserfarenhet som undersköterska motsvarande minst 50 % i omfattning. 

Preparandkurs

Saknar du någon av kurserna ovan kan du läsa in dessa hos oss på distans inför utbildningen via en så kallad preparandkurs. Preparandkursen är avgiftsfri och du läser den online i din egen takt under några veckor.

Hermods YH

BÖRJA, FÖRÄNDRA ELLER UTVECKLA DITT YRKESLIV HOS OSS!På Hermods vill vi att du ska kunna uppnå dina yrkesdrömmar och yrkesmål oavsett var du befinner dig i livet. Hermods Yrkeshögskola är alternativet för dig som är på jakt efter ditt första...


Läs mer om Hermods YH och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Specialistundersköterska inom palliativ vård
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Hermods YHRecensioner

Det finns inga recensioner för Specialistundersköterska inom palliativ vård

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Specialistundersköterska inom palliativ vård från Hermods YH, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön