Visa allastudier.se som: Mobil

Kvalificerad 3D-printtekniker

Jönköping University
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Värnamo
400 yhp
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Värnamo
Kvalificerad 3D-printtekniker

Kvalificerad 3D-printtekniker

Framtidens tillverkning bygger på 3D-printing

Inom additiv tillverkning går utvecklingen fort, både vad gäller teknik och material. Med den här utbildningen har du dagsaktuell kompetens och stora möjligheter att få jobb!

Med helhetskompetens inom 3D-printteknik kommer du att ha en nyckelroll i framtidens tillverkande företag – både inom produktutveckling med prototypframtagning samt inom serieproduktion. Utbildningen ger dig även kunskaper inom produktionsoptimering, 3D-scanning, underhåll, affärsrelationer och omvärldsbevakning.

Utbildningen har tagits fram i nära samarbete med företag inom tillverkningsindustrin så att den direkt svarar mot branschens kompetensbehov. I utbildningens ledningsgrupp ingår bl.a. BLB industries, Bondtech, Prototal, Thule. Utbildningen omfattar många praktiska moment där du kommer att få använda den senaste tekniken och bygga upp kunskap för att förbereda, bereda och utföra 3D-printing, scanning samt efterbearbetning och underhåll. Undervisningen äger rum i Campus Värnamos välutrustade Teknikcenter. Du kommer också att få lära dig CAD för att kunna optimera och konstruera för 3D-printing.

Som 3D-printtekniker arbetar du ofta i team och under utbildningen uppmuntras du att utveckla din förmåga att samarbeta, jobba lösningsfokuserat och ta eget ansvar. Du får förståelse för gruppdynamikens betydelse för projektets resultat. Dina kunskaper om teknik- materialval ur ett hållbarhetsperspektiv kommer att vara strategiskt viktig för din framtida arbetsgivares konkurrenskraft och lönsamhet. Därför lägger vi också starkt fokus på hållbarhetsperspektivet och utvecklar dina kunskaper om hållbar produktion och hållbara material.

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerande är du också berättigad till stöd från CSN.

Efter utbildningen

Utbildningen ger dig kompetens att arbeta med hela 3D-printprocessen och att göra teknik- och materialval ur ett hållbarhetsperspektiv. Som specialist inom området kan du söka jobb som 3D-printtekniker, konstruktör, produktionstekniker eller underhållstekniker inom 3D-printing och additiv tillverkning.

Praktik

Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke, och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför är utbildningen en inspirerande kombination av teori och praktik. Stora delar av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen.

Behörighet

Grundläggande behörighet samt
- Datorteknik 1a
eller
- Teknik 1
eller
- Industritekniska processer 1
med lägst betyget E/3/G eller motsvarande kunskaper.

När du söker till den här utbildningen, så tar vi inte bara hänsyn till dina formella meriter som examen och betyg. Din erfarenhet och personliga drivkraft har stor betydelse och därför har vi möjlighet att bevilja en studieplats även till dig som inte har formell behörighet. Vi gör då en individuell bedömning av dina yrkeserfarenheter och din förmåga att genomföra utbildningen.

Examen

Yrkeshögskoleexamen inriktning Kvalificerad 3D-printtekniker.

  Kurser

  År 1

  Grundkurs för 3D-printning och additiv tillverkning 50 Yhp
  3D-printteknik 1 25 Yhp
  LIA 1 25 Yhp
  Material och miljö 25 Yhp
  Optimering och konstruktion 1 25 Yhp
  3D-printteknik 2 25 Yhp
  LIA 2 25 Yhp

  År 2

  3D-printteknik 3 25 Yhp
  Produktionsekonomi och underhåll 25 Yhp
  Optimering och konstruktion 2 25 Yhp
  LIA 3 25 Yhp
  3D-printteknik 4 50 Yhp
  LIA 4 25 Yhp
  Examensarbete 25 Yhp

  Jönköping University

  Funderar du över framtiden? Vill du vara attraktiv på arbetsmarknaden – både nationellt och internationellt? Jönköping University har en tydlig internationell profil och tillhör landets främsta när det gäller internationellt studentutbyte. Hos oss får du möjlighet att förlägga delar av...


  Läs mer om Jönköping University och visa alla utbildningar

  Gör en intresseanmälan

  Få svar på dina frågor om Kvalificerad 3D-printtekniker
  Kom i kontakt med skolan
  Inga kostnader eller förbindelser

  Hitta till utbildaren

  Jönköping University

  Recensioner

  Det finns inga recensioner för Kvalificerad 3D-printtekniker

  Gör en intresseanmälan

  För att få mer information om utbildningen Kvalificerad 3D-printtekniker från Jönköping University, fyll i dina uppgifter:

  Jobb & Lön

  Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

  Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

  Till Jobb & Lön