Visa allastudier.se som: Mobil

Vård och omsorg nivå C

Åsö Vuxengymnasium
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
Klassrum
Startdatum: Löpande - Stockholm

Vård och omsorg nivå C

Vård och omsorg nivå C
Åsö Vuxengymnasium
Är du intresserad av att arbeta med vård och omsorg? Brinner du för att hjälpa människor? I så fall passar kurserna i vård och omsorg dig.

Utbildningen på tre terminer ger kompetens att söka arbete som undersköterska eller som vårdare inom social omsorg. De ger också en grund för vidare studier.
I vissa kurser ingår arbetsplatsförlagd utbildning (APU), som är förlagd till en vårdinrättning. Du följer en handledare och dennes arbetstidsschema, vilket kan innebära tidiga morgnar och sena kvällar samt helger.

Dessa kurser läser du i vård och omsorg nivå C:

Medicin 2
Kursen ska ge fördjupade kunskaper i människokroppens uppbyggnad och funktion samt sjukdomar.
Gymnasiepoäng: 100 p

Vård och omsorg vid demenssjukdom
Kursen ger en fördjupning av äldres livssituation i samband med demenssjukdom. Förutom kunskap om olika demenssjukdomar så behandlas också specifik omvårdnad, betydelsen av personcentrerad och meningsfull omvårdnad och ett värdigt bemötande. Utifrån ett palliativt livskvalitetsperspektiv belyses också vård i livets slut.
Gymnasiepoäng: 100 p

Psykiatri 1
Kursen behandlar olika områden inom psykiatrin och dess verksamheter. Den historiska utvecklingen belyses med den viktiga kunskap om hur fördomar och olika synsätt har präglat psykiatrin. Kursen ska ge kunskaper om vad som påverkar psykisk hälsa/ohälsa, psykiska funktionsnedsättningar och vård av dessa och inte minst det professionella förhållningssättets betydelse.
Gymnasiepoäng: 100 p

Akutsjukvård
Kursen ger medicinska kunskaper och handlingsberedskap vid akuta sjukdomstillstånd. Kursen behandlar smärtbehandling och vård och omsorg vid operation. Vikt läggs vi etiska frågeställningar, som kring prioritering av patienter. Kursen ger kunskaper om bemötande av krisreaktioner vid svår upplevelse. Kursen ger kunskap om medicintekniska åtgärder samt medicinteknisk utrustning. System för rapportering och dokumentation ingår.
Gymnasiepoäng: 200 p

Åsö Vuxengymnasium

Åsö vuxengymnasium

Åsö vuxengymnasium är Stockholm stads eget komvux och Stockholms största utbildningsanordnare för vuxenutbildning. Vi är en skola med lärandet i fokus där du får möjlighet till uppbackning och stöd för att få de bästa förutsättningarna att nå dina studiemål. Hos...


Läs mer om Åsö Vuxengymnasium och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Vård och omsorg nivå C
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Åsö Vuxengymnasium

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Vård och omsorg nivå C från Åsö Vuxengymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Vård och omsorg nivå C

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: