Visa allastudier.se som: Mobil

De stora religionsfilosoferna

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Stockholm
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Stockholm

De stora religionsfilosoferna

1800-talet och det tidiga 1900-talet är mer än någon annan period de stora religionsfilosofernas epok. Det är en tid av stora omvälvningar i det västerländska medvetandet, då tradition ställs mot modernitet, öst mot väst, teologi mot filosofi och tro mot förnuft. I den här kursen studeras fyra viktiga tänkare som på olika sätt brottas med denna problematik: Sören Kierkegaard, Fjodor Dostojevskij, Friedrich Nietzsche och Lev Sjestov.

Förkunskaper

Kurser i teologi/religionsvetenskap, 120 hp, varav minst 15 hp systematisk teologi på fördjupningsnivå, eller godkända kurser för en kandidatexamen i teologi/religionsvetenskap, 180 hp, där minst 150 hp utgörs av teologi/religionsvetenskap eller motsvarande. Dessutom kunskaper i svenska och engelska motsvarande kraven för grundläggande behörighet.

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan Stockholm

Recensioner

Det finns inga recensioner för De stora religionsfilosoferna

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön