Ekumenik och fredsbyggande i kyrkornas historia och samtid, del 1

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Ekumenik och fredsbyggande i kyrkornas historia och samtid, del 1

I denna kurs studeras den ekumeniska rörelsens utveckling i tider av krig och fred, både i samtiden och under det senaste århundradet. I kursen analyseras mötet mellan ekumenisk teologi och fredsteologi. Utvecklingen av ekumenisk fredsetik studeras med fokus på pacifism, rättfärdigt krig och rättvis fred. Under kursen studeras det ekumeniska fredsarbetets grunder i fredsspiritualitet och engagemang för utbildning, mission, diakoni och religionsbaserad diplomati. I studiet av den ekumeniska rörelsens roll som fredsaktör används teorier och metoder från den tvärvetenskapliga fredsdebatten.

Förkunskaper

Godkända kurser för en kandidatexamen i teologi/religionsvetenskap, 180 hp, där minst 150 hp utgörs av teologi/religionsvetenskap. Minst 15 hp inom ämnet på avancerad nivå, inklusive vetenskaplig teori och metod. Kunskaper i svenska och engelska motsvarande kraven för grundläggande behörighet.

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan StockholmRecensioner

Det finns inga recensioner för Ekumenik och fredsbyggande i kyrkornas historia och samtid, del 1

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön